Деснянська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Новини

Дата: від до Скинути

Свято Петра і Павла в селі Отрохи

Свято Петра і Павла в селі Отрохи

12 липня на свято Петра і Павла в селі Отрохи відбулось  свято День села. Зібралися односельчани, гості, які радо зустрічали, щиро аплодували аматорам самодіяльності жіночому колективу "Морівчаночка", будинку культури села Морівськ та директору  сільського клубу села Рудня. Вони організували концертну програму з піснями, гуморесками, віршами. Приємно, що на святі були  присутні селищний голова Юрій Осташевський, староста села Микола Дяченко, представники органів місцевого самоврядування, які не шкодували теплих слів на адресу організаторів, виконавців і всієї громади.

10:36 13.07.2018

Зустріч з литовськими колегами

Зустріч з литовськими колегами

  Відбулась зустріч з литовськими колегами, які презентували пілотний проект - запровадження електронного щоденника ТАМО. Це надасть установам освіти можливість зробити впевнений крок вперед та створити умови для надання якісних освітніх послуг.

10:01 02.07.2018

Зміна рахунків для зарахування надходжень до місцевого бюджету у 2018 році по Деснянській ОТГ

Зміна рахунків для зарахування надходжень до місцевого бюджету у 2018 році по Деснянській ОТГ

Деснянська селищна рада повідомляє Вас про зміну з 02.07.2018 року рахунків для зарахування надходжень до місцевого бюджету у 2018 році по Деснянській ОТГ і просить з 02.07.2018 року перераховувати відповідні кошти на нові  рахунки:

15:13 18.06.2018

Святкові заходи до Дня медичного працівника

Святкові заходи до Дня медичного працівника

   Щорічно у третю неділю червня відзначають своє професійне свято медичні працівники. Його святкують не тільки лікарі і медсестри, але й всі ті, без чиєї допомоги не обійшлася б медична галузь, хто має відношення до врятування людського життя. Професія медика не знає свят і вихідних, вимагає великого терпіння, мужності, душевної чутливості.

17:31 15.06.2018

VІІІ Міжнародний фестиваль "Срібна хвиля 2018"

VІІІ Міжнародний фестиваль "Срібна хвиля 2018"

Завершився VІІІ Міжнародний фестиваль "Срібна хвиля 2018" .Талановиті діти Деснянської громади своїми професійними виступами підкорили і журі, і глядачів. В нагороду отримали не лише оплески залу, а й заслужені призові місця: І - місце, хореографічний колектив "Імпульс", керівник Ю.Джуджук; І - місце, секстет гітаристів, керівник Б.Назаренко; І - місце, ансамбль народних інструментів "Деснянські зорі", керівник Л. Балмаєва; ІІ - місце, хореографічний колектив "Юність", керівник Л.Назаренко; ІІ - місце, соло-гітара О.Дроздова, керівник І. Мацко. Повертаємось додому з перемогою!!!

09:02 11.06.2018

Свято з баскетболу

Свято з баскетболу

  Сьогодні, 2 червня в спортивному залі Гарнізонного будинку офіцерів відбулось Свято з баскетболу присвячене Дню захисту дітей, участь у якому взяли команди « Десна» та «Отер». Діти продемонстрували свої вміння та навички з баскетболу. Свято передбачало не лише командну гру, а й конкурси з елементами баскетболу для глядачів. У запеклій боротьбі перемогу здобула команда "Остер". Всі учасники заходу отримали нагороди та подарунки. Деснянська селищна рада на чолі з Юрієм Осташевським активно підтримує розвиток спорту . В цьому році юні баскетболісти Десни отримали подарунки від громади, а саме баскетбольні манішки, м’ячі та інший спортивний інвентар для покращення тренувань. Подарунки вручила Ірина Шурубура завідувач сектору культури, туризму, спорту та зв’язками з громадськістю. Особлива подяка тренеру дитячої баскетбольної команди Олексію Мєдвєдєву за виховання підростаючого покоління. Свято пройшло в чудовій, дружній атмосфері!  

08:27 04.06.2018

1 червня - Міжнародний День захисту дітей

1 червня - Міжнародний День захисту дітей

          З нагоди Дня захисту дітей проведено культурно – масовий захід за назвою « Країна дитинства», який відбувся 1 червня в селищі Десна.         Свято спільно підготували Деснянський центр творчості дітей та юнацтва, сектор культури, відділ освіти та Деснянська дитяча музична школа.        Урочисте відкриття свята, музичне привітання, яскраво оформлений маршрут з станціями: «Інтелектуальна», «Спортивна», «Караоке», «Петриківський розпис», Фантазія», «Ігрова», «Танцювальна», «Театральна», «Туристична», «Художня», «Музична» та флешмоб справили чудове враження на дітей та дорослих.          Вітальні слова на адресу підростаючого покоління промовив селищний голова Юрій Осташевський. Побажав дітям міцного здоров’я, щастя, добра, успіхів, сяючих посмішок та здійснення найзаповітніших мрій і задумів.

15:10 01.06.2018

Навчальна поїздка представників ОМС до Деснянської ОТГ

Навчальна поїздка представників ОМС до Деснянської ОТГ

       29 травня з візитом по обміну досвідом завітала делегація представників з Київської, Тернопільської, Херсонської областей. Мета візиту обмін досвідом з актуальних питань, а саме формування та розвиток системи освітніх, медичних послуг в умовах децентралізації. Також багато уваги було приділено організації позашкільної освіти, розвитку культурного життя в громаді. Зустріч розпочалась в Деснянському навчально-виховному комплексі «Гімназія – загальноосвітня школа І ступеня». Перед присутніми виступив селищний голова Юрій Осташевський, який презентував громаду та відповів на поставлені запитання. Раїса Левосюк – начальник відділу освіти розповіла про організацію освітніх послуг в Деснянській ОТГ. Гостям була представлена медіатека, логопедичний кабінет, відремонтована актова зала. Однією з невід’ємних складових освітньої системи є позашкільна виховна робота, тому в громаді в минулому році було створено Деснянський позашкільний навчальний заклад "Центр творчості дітей та юнацтва". Туди завітала делегація, гості відвідала музейну кімнату та відкриті майстри-класи з виготовлення рамок для фотокарток. Велика увага була приділена особливостям реформування ПМСД в межах громади. Людмила Кузьмин – головний лікар Деснянського центру ПМСД презентувала роботу Деснянської амбулаторії, звернувши увагу присутніх на головну родзинку в нашій медицині – соляну кімнату. Також наші гості відвідали Короп’ївський старостинський округ, де ознайомились з роботою ФАПу, Будиноку культури, бібліотеки. Під кінець візиту, представники делегації зазначили, що було напрочуд цікаво і вони отримали багато нової інформації з питань децентралізації, яка буде для них корисною.

12:43 30.05.2018

Зустріч односельців колишнього с.Бондарі

Зустріч односельців колишнього с.Бондарі

На свято Трійці, 27 травня біля пам’ятного знаку колишнього села Бондарі відбулась зустріч односельців, які 60 років тому були переселені з рідного села в різні куточки Чернігівщини. На місці села залишився хрест, де було колись кладовище та два пам’ятні знаки. Один встановлений 10 років тому, саме біля нього відбуваються зустрічі односельців, а інший встановили брати Юрченки Микола та Іван на місці розташування їх родинної садиби. Серед запрошених був присутній селищний голова Юрій Осташевський , староста с. Морівськ Микола Дяченко, рідні якого також проживала в цьому селі. Отець Володимир, настоятель Миколаївської церкви с. Морівськ відслужив літію. Деснянська селищна рада допомогла з організаційними моментами даної зустрічі.  Незважаючи, що час плине колишні односельці продовжують зустрічатися в цей святковий день. Багато хто приїхати не зміг, та все ж зібралося бондарівців немало. А взагалі кожна така зустріч закінчується спільним фото на згадку та щирим застіллям.

09:21 29.05.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається Вам нове оформлення сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь