Деснянська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Новини

Дата: від до Скинути

День Державного прапора України в Деснянській громаді

День Державного прапора України в Деснянській громаді

     З нагоди Дня Державного прапора України біля адміністративної будівлі Деснянської селищної ради відбулася церемонія урочистого підняття Українського прапора. Зі святом вас, шановні друзі, співвітчизники! Хай живе Україна! Навіки – вільна! Навіки – незалежна! Хай мир, спокій та щастя панують на нашій рідній землі!

11:27 23.08.2018

Відкриття Фельдшерського пункту КЗ «Деснянського центру ПМСД» в с. Рудня

Відкриття Фельдшерського пункту КЗ «Деснянського центру ПМСД» в с. Рудня

     В селі Рудня 15 серпня відбулась святкова подія, відкритий Фельдшерський пункт КЗ «Деснянського центру ПМСД» Деснянської селищної ради. На заході були присутні: селищний голова Юрій Осташевський, староста Морівського старостинського округу Микола Дяченко, головний лікар Деснянського центру ПМСД Людмила Кузьмин та представники органів місцевого самоврядування. З вітальним словом звернувся селищний голова, який привітав громаду з цією подією, зазначив,що місцеві мешканці матимуть змогу отримувати якісну медичну допомогу 24 години на добу. Людмила Кузьмин подякувала очільнику громади, старості села за підтримку та допомогу в розвитку медицини. Кошти на ремонт були залучені з місцевого бюджету. На сьогодні медичний заклад, навіть маленький, повинен мати всі необхідні умови, щоб людина отримала якісні медичні послуги. Відтепер жителі села Рудня мають таку змогу.

09:42 16.08.2018

Паломницька хода на йосафатовій долині- "долині хрестів"

Паломницька хода на йосафатовій долині- "долині хрестів"

Отець Ярослав настоятель Свято-Гавриліївського храму звершив паломницьку ходу на йосафатова долина- "долина хрестів" і взяв участь в божественній літургії. Молились за мир в нашій державі і здоров'я всіх мирян нашої православної церкви.

08:53 16.08.2018

Всеукраїнська хресна хода з мощами 10-ти святих цілителів

Всеукраїнська хресна хода з мощами 10-ти святих цілителів

Всеукраїнська хресна хода з мощами 10-ти святих цілителів прослідувала через смт. Десна напередодні релігійного свята Спаса Медового (Маковій). Мешканці громади мали змогу приклонитись до святих мощей , які приїхали до нас з усієї України та бути присутніми на службі з нагоди даної події. Святу літію відслужив настоятель Свято-Гавриліївського храму отець Ярослав у спів служінні з іншими настоятелями храмів.

16:29 14.08.2018

Стрітболу в Десні бути

Стрітболу в Десні бути

29 липня за підтримки селищного голови Юрія Осташевського в смт. Десна на спортивному майданчику відбувся традиційний відкритий турнір по стрітболу 3х3 «Street fest 2.1.6.». Баскетбол для десняннців є одним із улюблених видів спорту. Тому вже шість років поспіль традиційно проводяться змагання в нашому селищі . Протягом року таких турнірів буде декілька. Саме сьогодні відбулось відкриття сезону. З вітальним словом до учасників турніру звернулась заступник селищного голови Тетяна Прокопенко, яка наголосила на тому, що Деснянська селищна рада підтримує розвиток спорту, а також створює всі відповідні умови для проведення відповідних заходів. Гра розпочалась з подарунків. Від імені голови громади Юрія Осташевського завідувач сектору культур, туризму, спорту та зв’язками з громадськістю Ірина Шурубура вручила шкіряний м’яч та побажала гарної гри. Участь в змаганнях взяли команди з Десни, Остра, Калити. В запеклій боротьбі визначились переможці: І місце – команда з м. Остра ІІ місце – команда Десна 2 ІІІ місце команда Десна 1 Також були нагороджені: кращий гравець турніру– Юрій Полівода (Остер) та переможець конкурсу з «баскетбольної майстерності» Богдан Бондарук (Десна 1). Дякуємо судді з Федерації баскетболу України Артему Ляшенко за допомогу в суддівстві гри. Всі команди – переможці та призери були нагороджені грамотами та медалями. Організаторами турніру виступили Федерація баскетболу Козелецького району та сектор культури, туризму, спорту та зв’язками з громадськістю Деснянської селищної ради.

09:01 30.07.2018

Храмове свято в селищі Десна

Храмове свято в селищі Десна

    26 липня коли церква вшановує  день святого Архангела Гавриїла, своє храмове свято відзначили жителі селища Десна. Святкове богослужіння очолив протоієрей Ярослав, настоятель Свято- Гавриліївського храму у спів- служінні запрошених священників з с. Дроздівки та  с.Євминки.

10:37 27.07.2018

БІОЛОГІЧНИМ БАТЬКОМ ВИЯВИВСЯ ІНШИЙ ЧОЛОВІК. ЯК ОСПОРИТИ БАТЬКІВСТВО

БІОЛОГІЧНИМ БАТЬКОМ ВИЯВИВСЯ ІНШИЙ ЧОЛОВІК. ЯК ОСПОРИТИ БАТЬКІВСТВО

На сьогоднішній день в житті трапляються випадки, коли особа, яка записана батьком дитини з’ясовує, що насправді біологічним батьком є інший чоловік. В такому випадку ця особа має право на судовий захист, і може подати позов до суду про оспорювання батьківства відповідно до Сімейного кодексу України.

16:25 26.07.2018

Порядку поділу спільного майна подружжя

Порядку поділу спільного майна подружжя

Останнім  часом до бюро правової допомоги звертаються громадяни з питанням порядку поділу спільного майна подружжя. Надаємо роз’яснення з даного питання.Відповідно до статті 69 Сімейного кодексу України, регулює право подружжя на поділ майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя. Дружина і чоловік мають право на поділ майна, що належить їм на праві спільної сумісної власності, незалежно від розірвання шлюбу, а також мають право розділити майно за взаємною згодою. Договір про поділ житлового будинку, квартири, іншого нерухомого майна, а також про виділ нерухомого майна дружині, чоловікові зі складу усього майна подружжя має бути нотаріально посвідчений. Стаття 70 Сімейного кодексу України визначає розмір часток майна дружини та чоловіка при поділі майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя. У разі поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, частки майна дружини та чоловіка є рівними, якщо інше не визначено домовленістю між ними або шлюбним договором. При вирішенні спору про поділ майна суд може відступити від засади рівності часток подружжя за обставин, що мають істотне значення, зокрема якщо один із них не дбав про матеріальне забезпечення сім'ї, ухилявся від участі в утриманні дитини (дітей), приховав, знищив чи пошкодив спільне майно, витрачав його на шкоду інтересам сім'ї. За рішенням суду частка майна дружини, чоловіка може бути збільшена, якщо з нею, ним проживають діти, а також непрацездатні повнолітні син, дочка, за умови, що розмір аліментів, які вони одержують, недостатній для забезпечення їхнього фізичного, духовного розвитку та лікування. В статті 71 Сімейного кодексу України вказані способи та порядок поділу майна, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, майно, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, ділиться між ними в натурі. Якщо дружина та чоловік не домовилися про порядок поділу майна, спір може бути вирішений судом. При цьому суд бере до уваги інтереси дружини, чоловіка, дітей та інші обставини, що мають істотне значення. Неподільні речі присуджуються одному з подружжя, якщо інше не визначено домовленістю між ними. Речі для професійних занять присуджуються тому з подружжя, хто використовував їх у своїй професійній діяльності. Вартість цих речей враховується при присудженні іншого майна другому з подружжя. Присудження одному з подружжя грошової компенсації замість його частки у праві спільної сумісної власності на майно, зокрема на житловий будинок, квартиру, земельну ділянку, допускається лише за його згодою, крім випадків, передбачених Цивільним кодексом України.

16:23 26.07.2018

За чисте довкілля

За чисте довкілля

14 липня працівники Деснянської селищної ради, комунальних підприємств «Міжріччя» та «Деснянського центру ПМСД» селищної ради провели акцію «За чисте довкілля». Прибирали паркову зону в смт. Десна . Шановні жителі Десни: « Не будьмо байдужими». «Чисто не там де прибирають, а там де не смітять». Зробимо наше селище чистішим.

08:00 20.07.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається Вам нове оформлення сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь