Деснянська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Новини

Дата: від до Скинути

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

З метою виховання національної свідомості молоді і людської гiдностi, відродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина української держави; поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу та його значення; пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, керівниками гуртків Деснянського ПНЗ ЦТДЮ «Десняночка», «Червона калина» (керівник Назаренко Л.М.), «Конт’ютерна графіла» (керівник Синєгуб І.В.), «Акторське мистецтво (англійською)» (керівник Опришкова Л.М.), «Пізнаємо рідний край» (керівник Головко В.Б.), «Графічний дизайн», «Основи ІТ» (керівник Оліфер А.А.), «Ерудит» (керівник Васильева Н.С.), «Імпульс» (керівник Джуджук Ю.В.), «Хлопчачий хоровий спів» (керівник Бабіч Х.В.) було проведено заходи, присвячені Дню Соборності України. А також відбулося засідання працівників Центру за круглим столом «Україна соборна».  Отже, відзначаючи цю подію, ми повинні ще і ще раз враховувати уроки минулого, які переконливо засвідчують необхідність єдності, відмови від внутрішніх конфліктів задля забезпечення територіальної, економічної, політичної та духовної цілісності України.

09:02 24.01.2019

Соборна. Вільна. Неподільна. Наша Україна!

Соборна. Вільна. Неподільна. Наша Україна!

22 січня 2019р в Києві на Софіївській площі, з нагоди 100-річчя проголошення Акту Злуки вудбувся захід за участю Президента України Петра Порошенка та перших осіб держави. Делегація з Деснянської ОТГ також була присутня на святкових урочистостях.

10:24 23.01.2019

Освячення води у Свято-Гавриліївському храмі смт. Десна.

Освячення води у Свято-Гавриліївському храмі смт. Десна.

Ось і добігають кінця тривалі зимові свята українців. Напередодні Водохреща - 18 січня за новим стилем - святкуємо «Голодну кутю» або другий Святвечір. Так само, як і в Різдвяний святвечір, у цей день слід дотримуватися суворого посту, а увечері християнські родини збираються за святковим столом. Сьогодні у Свято-Гавриліївському храмі смт. Десна відбулося освячення води, яку потрібно надпити під час Святої вечері. За традицією на «Голодну кутю» виконуються ті ж самі обряди, що й на «Багату», але вже не так урочисто.

19:00 19.01.2019

Кіборги - незламні воїни

Кіборги - незламні воїни

16 січня українці вшановують кіборгів, які непохитно тримали 242 дні оборони Донецького аеропорту, будівлю, яка нині вщент зруйнована. У музеї ГЕРОЇВ АТО Деснянського позашкільного навчального закладу «Центр творчості дітей та юнацтва» Деснянської селищної ради 18 січня 2019 року директор ПНЗ, керівник гуртка «Юні музеєзнавці - патріоти» Миронова Л.М. та керівник гуртка «Патріот» Гриневич Л.Т. провели годину пам'яті «Кіборги - незламні вояки», яка розпочалася із звукозапису «Ніхто, крім нас». Саме таке гасло звучить від військовослужбовців, які відстоюють територіальну цілісність України. Звучали цікаві історії про кіборгів, демонстрували уривки кінофільмів, презентували книгу С.Лойка «Аеропорт». Звучали власні вірші, дитячі думки. Пам'ятаємо історію нашого народу.

10:53 19.01.2019

Обговорення правил благоустрою з підприємцями Деснянської ОТГ

Обговорення правил благоустрою з підприємцями Деснянської ОТГ

17 січня 2019 року о 14:00 в приміщені Деснянської селищної ради відбулися збори з підприємцями Деснянської ОТГ на яких було доведено Правила благоустрою Деснянської селищної ради, затверджені рішенням 24 сесії 7 скликання від 02.08 2018 року та наголошено про необхідність заключення договорів на вивіз ТПВ зі спеціалізованим підприємством (ТОВ ЕКО-СЕРВІС-КОЗЕЛЕЦЬ) , яке уповноважене здійснювати такий вивіз на території Деснянської ОТГ.

16:57 17.01.2019

Гордість Деснянської громади.

Гордість Деснянської громади.

Пам'ятаєте, ми писали про досягнення юних фотоаматорів Деснянський ПНЗ "Центр творчості дітей та юнацтва", вихованців талановитого керівника Alina Olifer:https://m.facebook.com/story.php… На Всеукраїнський етап конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україно» (заочний) від Чернігівської області представлено 182 роботи. За рішенням журі Всеукраїнського конкурсу 24 роботи учасників отримали призові місця. Серед переможців - вихованці Деснянського позашкільного навчального закладу «Центр творчості дітей та юнацтва» Деснянської селищної ради: І місце – Лисих Назар, ІІ місце – Пінчук Дар´я, ІІІ місце – Пінчук Дар´я (керівник А. Оліфер). Вітаємо Назара Лисих та Дар'ю Пінчук з перемогою! Так тримати!

12:55 17.01.2019

Традиції маланкарства відродили і в селі Короп’є

Традиції маланкарства відродили і в селі Короп’є

Традиції маланкарства відродили і в селі Короп’є. На святкування завітали не лише жителі сусідніх сіл, а й представники місцевого самоврядування. Свято провели з метою вшанування українських традицій та звичаїв. Маланку, Василя, козу, чорта та щедрувальниць радо зустріли в будинку культури, а казкове дійство принесло багато радощів співробітникам та гостям. Ряджені в комічний жіночий та чоловічий одяг, співали, жартували та бешкетували, вітаючи колективи.  У святковий день відчувалась позитивна емоційна взаємодія артистів з глядачами, яких виявилось чимало. Для глядачів дійство видалось приємним та несподіваним подарунком. Усі присутні поринули в стародавні минулі українські часи та долучились до традицій стародавнього народу.

12:50 14.01.2019

Вітаємо Крикун Катерину  з перемогою в обласному конкурсі «Я знаю, я розумію, я поруч».

Вітаємо Крикун Катерину з перемогою в обласному конкурсі «Я знаю, я розумію, я поруч».

Я знаю, я розумію, я поруч Вітаємо Крикун Катерину вихованку гуртка «Ерудит» та її керівника Васильеву Надію Сергіївну з перемогою в обласному конкурсі учнівських соціально-психологічних проектів «Я знаю, я розумію, я поруч», присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю у номінації «За науковість», який проводив психолого-педагічний факультет Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка. Головна мета конкурсу - привернення уваги молоді до проблеми інтеграції в соціум людей з особливими потребами та формування толерантного ставлення до особистісно-ціннісного простору людей з особливими потребами. Саме такий проект допоміг дітям ЦТДЮ знайти нових друзів; їм – адаптуватися та відчути себе рівними в колективі. Успіхів та звершень у новому 2019 році!

10:50 10.01.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається Вам нове оформлення сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь