Деснянська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

На сапера можна вчитися за ваучером від служби зайнятості

Дата: 22.10.2024 11:34
Кількість переглядів: 11

Фото без опису

На сапера можна вчитися за ваучером від служби зайнятості

Це одна із 155 професій та спеціальностей із затвердженого Мінекономіки Переліку, для навчання за якими можна отримати ваучер. Його максимальна вартість на сьогодні становить 30280 грн. Якщо вартість навчання дорожча, то різницю людині доведеться сплатити самостійно.

Фото без опису

Двоє наших земляків - Дмитро Стрілюк з Чернігова та Сергій Драган з Ічні скористалися можливістю отримати коштом держави рідкісну та затребувану в наш час професію сапера. Наразі вони проходять двомісячне навчання у Центрі підготовки гуманітарного розмінування у м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області. 

Дмитро свого часу здобув педагогічну освіту, колишній правоохоронець. А Сергій за професією слюсар-електрик та довелося бути і малярем, і підсобним робітником, і сторожем, а також захищати країну – він учасник бойових дій. Професію чоловіки обирали свідомо, з перспективою на майбутнє.

Так, за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття можна опанувати нову професію або підвищити свою кваліфікацію у сферах ІТ-технологій, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування тощо. Професію, заклад освіти та форму навчання (денну, заочну, дистанційну) людина обирає самостійно. Навчання здійснюється закладами професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на таку освітню діяльність. 

Отримати ваучер можуть окремі категорії громадян, які мають професійно-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні та не проходили навчання за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття протягом останніх 3-х років. Зокрема, це громадяни 45+ (до набуття права на пенсію за віком), учасники бойових дій, внутрішні переселенці, люди з інвалідністю, а також ті, хто отримали поранення, контузію, каліцтво внаслідок військової агресії або пройшли полон.

Щоб отримати ваучер на навчання, потрібно звернутися до центру зайнятості або подати заявку онлайн на сайті Державної служби зайнятості https://is.gd/PbWVMm Упродовж 3 робочих днів з вами зв’яжеться кар’єрний радник, який проконсультує, допоможе з вибором навчального закладу, заповненням документів та супроводжуватиме до підписання договору на навчання, який ви маєте заключити упродовж 90 днів після отримання ваучера.

Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь