Деснянська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

«Укренерго» скасувало «дні без вимкнення» світла по всій Україні

Дата: 09.07.2024 16:00
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

З 9 по 24 липня НЕК «Укренерго» не буде проводити вимірювання фактичного рівня споживання в усіх областях України. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

«Нагадуємо, планувалося за певним графіком скасувати обмеження для кожної області у конкретний день протягом цих двох тижнів. Причина скасування – значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку. У відповідь на численні звернення обленерго, «Укренерго» скасовує проведення вимірів у вказаний період», – йдеться у повідомленні.

В компанії пояснили, що за наявних умов обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні.

Тож режимні виміри будуть проведенні пізніше, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря. В «Укренерго» зазначають, що проведення вимірів необхідне для чого, щоб більш рівномірно та точно забезпечити розподіл наявної в системі потужності між регіонами.

Отже, у вівторок, 9 липня, обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України. Попередньо відключення відбуватимуться за таким планом

  • з 05:00 до 14:00 – обленерго застосовуватимуть 2 черги графіків відключень,
  • з 16:00 до 22:00 – 4 черги графіків відключень,
  • в інші години – 3 черги.

Фото без опису

Повний Графік погодинних відключень для Чернігівської області можна подивитись на офіційному сайті у розділі «Відключення».

Крім того, дізнатися про свою чергу ГПВ можна на сайті «Чернігівобленерго» за посиланням або за допомогою чат-ботів у Viber і Telegram.

Нагадаємо, з 9 по 24 липня в усіх областях України планували змінити графіки відключень. В результаті чого, в кожній області в один із днів протягом цих двох тижнів не було б задіяно ніяких обмежень протягом доби.

Зокрема, у Чернігівській області не вимикали би світло у п’ятницю, 12 липня.

Так, енергетична компанія планувала провести вимірювання фактичного споживання в кожній області. Такі виміри проводяться щороку – взимку та влітку – і дають можливість більш чітко прогнозувати режими роботи енергосистеми країни.

Джерело: 0462


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь