Деснянська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Укрпошта підвищила вартість відправлень по Україні через ціни на електрику та руйнування

Дата: 05.07.2024 12:35
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

«Укрпошта» з 1 липня підвищила вартість послуг на відправлення по Україні.

Про це інформує пресслужба «Укрпошти».

Зазначається, що «Укрпошта» спрощує нарахування тарифів для відправлень до 2 кг. Відтепер, така вартість буде єдиною в межах країни. Згідно з тарифом «Стандарт» для відправлень до 2 кг по області вона становитиме 40 грн, по Україні - 45 грн. А для тарифу «Експрес» – 45 та 60 грн відповідно.

Згідно з оновленими тарифами вартість відправлень «Укрпошта Стандарт» збільшиться у середньому на 5-9 грн. Тарифи «Укрпошта. Експрес» по області та в межах України зміняться в середньому на суму до 10 грн залежно від ваги відправлення. Наприклад, доставка посилки вагою від 5 до 10 кг тепер коштуватиме 85 грн порівняно з попередніми 75 грн – до перегляду тарифів.

Тарифи на пересилання письмової кореспонденції, послуг «Укрпошта. Документ» та міжнародних відправлень не зміняться.

Як пояснили в «Укрпошті», ключовими причинами підвищення тарифів є зростання цін на електроенергію, паливо та комунальні послуги, інфляція, а також значні руйнування інфраструктури внаслідок російських обстрілів й необхідність її відновлення.

Оновлені тарифи також містять витрати на реалізацію заходів для забезпечення безперервної роботи в умовах відсутності електроенергії, зокрема на прифронтових територіях, для того, щоб пенсії, соціальні виплати, посилки, ліки та листи доставлялись всюди за будь-яких умов.

Довідково

Від початку повномасштабної війни та внаслідок окупації Укрпошта втратила активів та зазнала збитків на загальну суму близько 2,5 млрд гривень.

Понад 2 000 відділень та інших об'єктів нерухомого майна національного поштового оператора зруйновані, пошкоджені внаслідок постійних обстрілів або втрачені через окупацію.

Попри військові дії Укрпошта забезпечує 100% покриття мережею точок обслуговування всіх населених пунктів України. Крім цього, компанія завершує проєкти оновлення сортувальної та логістичної інфраструктури, що гарантує більш швидку доставку в усіх регіонах.

Джерело: 0462


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається Вам нове оформлення сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь