Деснянська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Безбар’єрність для всіх: послуги служби зайнятості учасникам бойових дій

Дата: 06.06.2024 10:51
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

Безбар’єрність для всіх: послуги служби зайнятості учасникам бойових дій

   Про те, як служба зайнятості допомагає захисникам і членам їх родин, йдеться на семінарах для військовослужбовців та учасників бойових дій. Черговий такий захід відбувся в Ніжинській центральній міській лікарні ім. Галицького, щоб поінформувати військових, які нині там на реабілітації і не можуть прийти до центру зайнятості.
   Отже, ветеранам війни служба зайнятості пропонує низку послуг, аби допомогти скоріше реінтегруватися в мирне життя і повернутися до трудової діяльності. Щоб скористатися деякими з них, навіть не обов’язково приходити і реєструватися в службі зайнятості. Наприклад, роботу можна шукати самостійно, скориставшись  онлайн сервісами, зокрема Єдиним порталом вакансій https://jobportal.dcz.gov.ua/ , чат-ботами у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot та Viber http://www.viber.com/dczworknowbot   
   Громадяни, які мають професійно-технічну чи вищу освіту, не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, можуть безоплатно отримати ваучер на навчання та підвищити свій професійний рівень. Ваучери видаються окремим категоріям громадян, зокрема і учасникам бойових дій, за затвердженим Мінекономіки переліком, який налічує 124 професії та спеціальності. За ваучером можна здобути як робітничу професію, так і вищу освіту або підвищити кваліфікацію. Подати заявку та дізнатися детальніше про цю послугу можна онлайн на сайті Державної служби зайнятості.
   У бажаючих відкрити власну справу чи розвивати існуючій бізнес є можливість скористатися грантовими програмами. У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» служба зайнятості супроводжує дві з них «Власна справа» та «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей».
   Для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни діє програма безкоштовної професійно-технічної освіти. Навчання проводиться за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.
   За додатковою інформацією та послугами фахівці служби зайнятості радять звертатися до будь-якого підрозділу Чернігівського обласного центру зайнятості.
   Консультації можна отримати на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь