Деснянська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Цього року 18 і 19 травня Україна вшановує два трагічні пам’ятні дні, пов’язані зі злочинами комуністичного тоталітарного режиму

Дата: 17.05.2024 12:00
Кількість переглядів: 80

Фото без опису

   18 травня 2024 року Україна вшановує 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу з території Кримського півострова радянським тоталітарним режимом, коли загалом за три дні з Криму вивезли понад 190 тисяч кримських татар.
   19 травня, в третю неділю травня в Україні щорічно відзначається День пам’яті жертв політичних репресій (згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року на вшанування десятків тисяч людей, розстріляних комуністичним режимом, сотень тисяч кинутих у в’язниці й табори, на заслання чи примусове психіатричне лікування).
   До цих дат Український інститут національної пам’яті підготував тематичні інформаційні матеріали, які містять такі розділи: вступ; ключові повідомлення; історичні довідки про депортацію кримськотатарського народу і про Великий терор; деякі факти про Великий терор в Україні; корисні покликання.
   Зазначені інформаційні матеріали доступні для ознайомлення, використання у роботі, планування та підготовки тематичних заходів, виступів і звернень за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь