Звіт поліцейського офіцера громади Деснянської ТГ за 6 місяців 2023 року (червень-грудень)

Дата: 23.12.2023 15:30
Кількість переглядів: 565

Я, поліцейський офіцер громади, капітан поліції Андрушко Юрій Володимирович радий поділитися з вами звітом про мою діяльність та досягнення в службі по громаді протягом останнього періоду.

Я продовжую активно підвищувати свою професійну кваліфікацію і вдосконалювати навички. Беру участь у регулярних тренінгах та семінарах з різних аспектів правопорядку, включаючи законодавство, етику, технологічні інновації та техніки роботи з громадськістю. Моя мета завжди була та залишається - забезпечення безпеки та сприяння гармонійному розвитку нашої громади.

Основні повноваження поліцейських офіцерів громади:

  1. Забезпечення публічної безпеки та порядку.
  2. Реагування на звернення громадян, надання їм всебічної допомоги.
  3. Здійснення профілактичної та превентивної діяльності спрямованої на запобігання вчиненню кримінальних та адміністративних правопорушень на території громади, у тому числі серед дітей.
  4. Вжиття заходів щодо запобігання та протидії вчиненню домашнього насильства.
  5. Забезпечення безпеки дорожнього руху та правил благоустрою на території обслуговування.
  6. Забезпечення дотримання правил дозвільної системи на території обслуговування.
  7. Виконання інших повноважень, виключно у межах чинного законодавства, відповідно до ст. 23 Закону України «Про Національну поліцію» (крім п.6, 20).

За минулий період, працював наполегливо, щоб забезпечити безпеку і порядок в нашій громаді. Одним із пріоритетів була боротьба зі злочинністю. Я зосередився на попередженні злочинів, виявленні та затриманні злочинців, а також покращенні розслідування кримінальних справ. Завдяки співпраці з громадою, ми змогли виявити деякі злочини та розкрити справи, що допомогло покарати винних осіб.

Превентивна робота:

На території громади проживає - 5 раніше судимих осіб з яких 1 особа знаходиться під адміністративним наглядом. На постійному рівні з раніше судимими особами проводиться профілактична робота, відвідування за місцем проживання, проведення профілактичних бесід.

Факти вчинення домашнього насильства та реагування на даний вид правопорушення проводиться на постійному рівні. На даний час в державі до фактів вчинення домашнього насильства та шляхи вирішення, попередження насильства ставляться досить серйозно. Проводяться тренінги, наради, різні публікації та багато чого іншого з метою попередження фактів домашнього насильства. В поліції на обліку на території Деснянської ТГ перебуває - 33 кривдників, з якими проводиться профілактична робота, щоб попередити нові факти вчинення даного насильства.

Також до превентивних заходів відноситься відвідуються осіб похилого віку, сім’ї де є особи під опікою, сім’ї де діти вчиняють правопорушення та перевірка сімей які перебувають у складних життєвих обставинах. Які основні проблеми в даних сім’ях- це зловживання алкоголем, невиконання батьківських обов’язків, вчинення домашнього насильства, крадіжки. Постійно проводиться робота по перевірці даних сімей разом з працівниками соціальної служби та служби у справах дітей Деснянської ТГ, якщо виявляються порушення то складаються відповідні адміністративні матеріали, акти та вирішується питання стосовно покращення умов проживання даних родин.

На території громади проживає - 288 власники зброї. До власників зброї відносяться власники нарізної зброї, гладкоствольної, пристроїв для відстрілу гумових куль, комбінованої зброї. В даних власників є всі відповідні документи на право зберігання та носіння зброї. Мною періодично здійснюється їх перевірка за місцем свого проживання, під час виявлення порушення зберігання зброї вирішується питання про притягнення порушників до відповідальності.

Перевірка власників зброї була та буде постійно проводитися. Це питання на даний час досить актуальне, так як в нашій державі йде війна, та, багато зброї їде на мирну територію України з місцевості де ведуться бойові дії.

Найбільш часте з кримінальних правопорушень що в нас в громаді трапляється це такий вид злочину як Шахрайство, з даного приводу проводяться постійні профілактичні заходи, як не стати жертвою шахрайських дій, розклеюються листівки, робляться відповідні пости в соціальних мережах та месенджерах, та проводяться бесіди з населенням.

Що до осіб, які здійснюють продаж самогону та алкоголю на розлив населенню, це питання досить актуальне. Дані особи та місця продажу виявляються та складаються відповідні матеріали. По даному питанню досить багато проблем, бо не так просто зайти до особи на територію домогосподарства, чи в інше приміщення, з метою виявлення готової продукції та її вилучення, але я намагаюсь виявляти даних осіб, які займаються незаконним продажем алкоголю та притягую їх до відповідальності.

Також було здійснено неодноразові перевірки магазинів з метою контролю виконання ними рішення Деснянської територіальної громади «Про заборону продажу алкогольних напоїв» в першу чергу військовослужбовцям та неповнолітнім дітям, та нажаль неодноразово були виявлені порушення в результаті чого осіб які вчинили дане було притягнуто до адміністративної відповідальності, а в деяких місцях навіть не одноразово.

На поліцейського офіцера громади розшукова робота теж покладається, встановлення безвісти зниклих громадян, особливо якщо зникають діти, то це являється питанням номер один.

З дітьми в навчальних закладах проводиться профілактична та пізнавальна робота, на такі теми як «боулінг», «домашнє насильство», «відповідальність і різновиди адміністративних та кримінальних правопорушень», «безпека дорожнього руху» і так далі.

Поліцейський офіцер громад не спроможній самостійно забезпечити публічну безпеку та порядок на території нашої громади, тому для  боротьби зі злочинністю та іншими правопорушеннями залучаються працівники відділення поліції № 1 (смт. Козелець) з якими ми спільними зусиллями забезпечуємо безпеку нашої громади.

За період роботи а саме з Червня 2023 року мною було розглянуто 80 письмових заяв, але також хочу додати що після появи мене на території Вашої громади більшість звернень надходить на мій особистий телефон на які я миттєво реагую та вони вирішуються одразу якщо не потребують додаткової перевірки. Було розшукано 1 особи яка знаходилась в розшуку з приводу кримінального правопорушення, розкрито особисто дві кримінальні справи за ст.ст. 357 ч. 1 КК України та 358 ч. 1 КК України, а також завжди надається допомога та здійснюється взаємодія з працівниками відділення поліції № 1 (смт. Козелець) для розкриття кримінальних проваджень які були вчинені на території нашої громади. Було складено 40 адміністративних матеріалів з яких (ст.44 – 1, ст.173 – 1, ст. 175-1 - 4, ст.176 – 2, ст.178 – 6, ст.152 – 2, ст. 184- 2,  ст. 156- 5 ст. 154 – 2 ст. 106-2- 1 ст. 183 – 1, ст. 173-2 -1 ст. 187 -1 та 11 адміністративних матеріалів за порушення ПДР ст. 127 – 4, ст. 121 -3, ст. 126-4).

 

Підсумовуючи вище сказане  хочу Вас запевнити, що я зобов'язуюся продовжувати працювати в напрямку покращення безпеки, забезпечення порядку та розвитку нашої громади. Я відкритий до співпраці з вами, з громадою, і готовий приймати ваші побажання та ідеї щодо поліпшення ситуації у нашій громаді. Я незмінно дотримуюсь принципів законності та захищаю права кожного громадянина.

Моя мета - створити безпечне та гармонійне оточення для всіх громадян, і я зобов'язаний продовжувати вдосконалюватися та відповідати високим стандартам служби. Дякую вам за увагу. Разом ми зможемо зробити нашу громаду безпечнішою та процвітаючою для всіх її мешканців. Дякую за вашу підтримку!

 

Поліцейський офіцер громади                                                      

ВП ЧРУПГУНП  

в Чернігівській області

капітан поліції                                                                       Юрій АНДРУШКО

 

19.12.2023 р.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь