У січні-листопаді 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 9,4 мільярдів гривень податків та зборів

Дата: 19.12.2023 16:00
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

У січні-листопаді 2023 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 9,4 мільярдів гривень податків та зборів

   У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-листопад 2023 року надійшло 9,4 млрд грн від сплати податків і зборів, що на 18 відс. більше за факт надходжень січня-листопада 2022 року (+1,4 млрд грн). Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 1,4 млрд грн, решту ж коштів отримали бюджети територіальних громад.
   Найбільшу частку у загальній сумі (майже 74 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 6,9 млрд гривень. Порівняно з минулорічним фактом сума податку збільшилась на 1 млрд гривень або на 16 відс. в основному за рахунок зростання фонду оплати праці найманих працівників.
   Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість, транспорт) сплачено 754 млн грн (8 відс. доходів місцевих бюджетів), що на 4 відс. більше за минулорічний факт. Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 1,1 млрд грн (12 відс. загальної суми надходжень до місцевих бюджетів), або на 33 відс. більше ніж у минулому році. 
   Частка решти податків і зборів у загальній сумі становить 6 відс.: податку на прибуток сплачено 100 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – 159 млн грн, акцизного податку від реалізації підакцизної продукції – 296 млн грн, екологічного податку – 17 млн гривень.  
   Майже половину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечено платниками, що відносяться до сфери оборони, державного управління, освіти та охорони здоров’я (42,9 відс. загальної суми або 4 млрд грн). Також значні суми сплатили сільськогосподарські (15,5 відс. або 1,5 млрд грн) та промислові підприємства (12,2 відс. або 1,1 млрд грн). Від громадян надійшло 1,1 млрд грн податків з підприємницької діяльності, плати за майно, податку на доходи (12 відс. загальної суми).
   Галузь торгівлі та громадського харчування поповнила бюджети на 636 млн грн (6,8 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – на 279 млн грн (3 відс.), лісового господарства – 170,5 млн грн (1,8 відс.), будівництва – на 88,5 млн грн (0,9 відс.). 

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь