Деснянська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

В Деснянській громаді відбулась тематична зустріч для психосоціальної підтримки сімей, в яких виховуються діти із особливими освітніми потребами

Дата: 19.05.2023 11:41
Кількість переглядів: 405

Громадська організація "Київський інститут стратегічного аналізу та реформ "КІСАР" (ГО КІСАР) продовжує проведення психосоціальних заходів в громадах Чернігівської області в рамках Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR). 

17 травня 2023 року в Деснянській громаді відбулась тематична зустріч для психосоціальної підтримки сімей, в яких виховуються діти із інвалідністю та діти із особливими освітніми потребами. 

Зустріч була проведена у комбінованому онлайн та офлайн форматах –  із Києва, дистанційно, зустріч модерувала Людмила Митрохіна, практикуюча психологіня академії розвитку, підтримки та соціальної адаптації дитини "Кіддом", а на місці із дітьми та їх родинами спілкувалась Кристина Бабіч, методист центру творчості дітей та юнацтва Деснянської громади і фахівець з мобілізації  від ГО «Кісар» програми CLEAR. 

Під час зустрічі було піднято такі важливі питання, як можливості задоволення потреб дитини відповідно до її вікових та індивідуальних особливостей –  кожному віку притаманні свої риси  і до них треба бути готовими під час організації навчального та побутового процесу. Ключовим елементом для соціалізації та розвитку дитини є наявність «правил» у родині – що, коли і як дитина має робити у дома:  самостійно одягатись, заправляти постіль, загружати пральну машинку чи розбирати сумки із покупками тощо. Дітей необхідно з раннього віку залучати до повсякденних домашних справ, так як саме через таку невелику, на перший погляд, допомогу у дитини формуються необхідні навички, наслідуються дії дорослих, появляється відчуття прийняття та поваги до праці та бажань інших членів родини, розуміння причетності до справ та традицій своєї сім’ї. Чим більше «правил» тим краще дитина зможе адаптуватись у житті у більш дорослому віці – коли талановита дитина (а всі діти талановиті) захоче поїхати на навчання до іншого міста. 

Дякуємо Людмилі Митрохіній, Кристині Бабіч, Дмитру Малетич, ГО «Кісар» та програмі CLEAR за змістовний і практичний захід. Завдяки сучасним технологіям з'явився реальний шанс у віддаленому форматі надавати фахову допомогу та підтримку родинам, які не мають сьогодні  можливості отримати такі послуги в місці де вони проживають. Діти, в свою чергу, були задоволені самою перспективою спілкуватися та брати участь у різних активностях - дистанційне навчання та постійна загроза ракетних обстрілів, на жаль, обмежує їх можливості до розвитку. 
Програма CLEAR впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз Global Communities та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку USAID's Bureau for Humanitarian Assistance. ГО «КІСАР» є партнерською організацією Глобал Ком’юнітіз, яка реалізує завдання програми CLEAR на території Деснянської громади. 

#Програма_CLEAR, #КІСАР, #КІДДОМ

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь