Щодо реєстрації податкових накладних на Чернігівщині

Дата: 18.08.2021 14:53
Кількість переглядів: 288

За статистичними даними протягом 7 місяців поточного року платниками Чернігівщини було автоматично зареєстровано у Єдиному реєстрі податкових накладних понад 1,9 млн накладних. З них, за результатами автоматизованого моніторингу відповідності податкової накладної/розрахунку коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, призупинено реєстрацію у 13720 випадках, що становить 0,72 відс. від загальної кількості. За результатами розгляду, наданих платниками документів, із 13720 призупинених накладних зареєстровано 7344. Відмовлено у реєстрації лише 449 накладних.

Начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк пояснила, що механізм зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - Реєстр), організаційні та процедурні засади діяльності комісій з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Реєстрі (далі - комісії контролюючих органів), права та обов'язки їх членів визначено Постановою КМУ від 11 грудня 2019 р № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Податкові накладні подані платниками на реєстрацію підлягають автоматизованому моніторингу відповідності податкової накладної/розрахунку коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, які визначені вище зазначеною Постановою.

У разі коли за результатами перевірки податкової накладної/розрахунку коригування визначено, що податкова накладна/розрахунок коригування відповідають одній з ознак безумовної реєстрації, визначених у пункті 3 цього Порядку, реєстрація таких податкової накладної/розрахунку коригування не зупиняється в Реєстрі.

Платник податку, яким складено та/або подано для реєстрації в Реєстрі податкову накладну/розрахунок коригування, що не відповідають жодній з ознак безумовної реєстрації, перевіряється щодо відповідності критеріям ризиковості платника податку, показникам, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку.

Податкова накладна/розрахунок коригування, що не відповідають жодній з ознак безумовної реєстрації, перевіряються щодо відповідності відображених у них операцій критеріям ризиковості здійснення операцій.

У разі коли за результатами автоматизованого моніторингу платник податку, яким складено податкову накладну/розрахунок коригування, відповідає хоча б одному критерію ризиковості платника податку, реєстрація таких податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється.

У разі зупинення податкових накладних платники податків для розблокування податкових накладних/розрахунків коригування, мають право подати на розгляд комісії регіонального рівня копії первинних документів, перелік яких визначено Постановою 1165.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» 

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь