Деснянська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

АТ «Чернігівгаз»: Вчасне технічне обслуговування внутрішніх газових мереж рятує життя

Дата: 08.07.2021 15:06
Кількість переглядів: 286

«Подбай про безпеку» - газовики пропонують клієнтам технічне обслуговування внутрішніх газових мереж за акційною ціною – 300 грн на рік. Витоки газу є основною причиною викликів 104, і є вкрай небезпечними для здоров’я.

З початку року у побутових споживачів було виявлено 4660 витоків газу. Найрозповсюдженіші випадки: витік газу на електроізоляційній муфті внутрішніх газопроводів, витоки на різьбових з’єднаннях перед та після крану на опусках приладів, непрацюючі пружинно-сальникові крани на опусках перед газовими приладами, витік газу на пробкових кранах.

«Найнебезпечнішими є "зашиті" газопроводи. Люди не знають, що, дбаючи про дизайнерську красу приміщення, наражають себе і рідних на небезпеку. Адже гіпсокартонові та інші короби унеможливлюють вчасне виявлення витоків на газопроводах та перевірку їхнього технічного стану. Люди не знають про незначний витік газу, при цьому газ у оселі накопичується і може спричинити нещасні випадки» - зауважують у газорозподільній компанії АТ «Чернігівгаз».

Які ознаки отруєння побутовим газом (метаном)?

  • При легкому отруєнні характерні наступні симптоми: головний біль, сльозотеча, загальна слабкість, болі в серці, запаморочення і сонливість.

  • Середній ступінь тяжкості характеризується втратою орієнтації, порушеною координацією, прискореною ЧСС (частота серцевих скорочень).

  • При тяжкому отруєнні можливі втрата свідомості, ураження серцевого м'яза і головного мозку і набряклість легень.

  • Також зустрічається миттєва інтоксикація, ознаками якої є втрата свідомості після декількох вдихів, асфіксія і зупинка серця.

Вчасно виявити витоки газу допоможе регулярне технічне обслуговування внутрішніх мереж.

 

Що отримує клієнт, підписавши договір з газорозподільною компанією?

  • обстеження газової мережі на предмет можливих витоків газу від вводу в будинок (квартиру) до газового приладу;

  • приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів;

  • огляд наявності та перевірку герметичності футлярів у місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку;

  • перевірку працездатності і змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах; 

  • усунення витоків на муфтових зєднаннях.

 

Послуга є ринковою. Укладення договору клієнтами відбувається на добровільних засадах.

Усі необхідні документи (договір, акт виконаних робіт, рахунок) надає клієнту працівник компанії. Під час візиту він має бути одягнений у спецодяг та пред’явити посвідчення.

Оплата за надану послугу відбувається виключно у безготівковій формі. Клієнт може оплатити послугу картою через POS-terminal, або ж протягом 5 днів у будь-якому банківському відділенні чи на пошті.

Згідно з діючим законодавством , технічне обслуговування – це контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць витоку газу, очищення, змащення та інші операції з утримання газових мереж у справному та працездатному стані.  Отримати всю необхідну інформацію з питання проведення ТО внутрішніх газових мереж можна в Клієнтських просторах 104.ua, або в контакт-центрі 067 65 64 104, (0462) 61 62 04.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь