Розрахунки за спожите паливо: хто забезпечує безперебійність газопостачання?

Дата: 23.12.2020 16:05
Кількість переглядів: 322

З жовтня поточного року фахівці ТОВ «Чернігівгаз Збут» фіксують падіння рівня розрахунків за спожите блакитне паливо. Станом на 21 грудня загальна заборгованість побутових споживачів складає майже 473 млн гривень. Лише 115 мільйонів із цієї суми — ще не оплачені нарахування листопада, решта — протермінована заборгованість, яка тягнеться за абонентами по кілька місяців. Стабільно лідирують за обсягами боргових зобов’язань Чернігівський, Ніжинський та Прилуцький райони.

Наступна трійка антирейтингу платників - Козелецький, Бобровицький та Носівський райони, далі йдуть Бахмацький, Ічнянський, Городнянський райони. На жаль, така ситуація типова не лише для Чернігівської області, а й для всієї країни. Так, за даними Держстату, лише у сфері газопостачання України боргові зобов’язання перевищили позначку у два десятки мільярдів гривень.

«Прикро констатувати, але значна кількість споживачів хибно трактує заборону уряду нараховувати пеню за несвоєчасну оплату комунальних послуг та відключати боржників, як дозвіл не платити за отримані послуги», — зазначає директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Однак, борги не сніг, і навесні самі собою не розтануть. Натомість, завдадуть більшого клопоту, адже стягнення протермінованих фінансових зобов’язань через суд — це додаткові витрати, які ляжуть на плечі боржників. Мова йде про судовий збір, вартість якого коливається від 210 до 2102 гривень, пені та інфляційні витрати, які будуть додані до суми основного боргу. Не варто забувати і про вартість робіт судових виконавців, у разі їх залучення до стягнення боргу за рішенням суду.

«Можна нескінченно довго «кивати» на коронакризу й обговорювати загальний спад в економіці, звичайно, ці фактори найбільше впливають на платоспроможність наших клієнтів. Та аналізуючи розрахунки побутових спожив, ми дійшли висновку, що рівень оплат значною мірою залежить від сумлінності абонентів. Так, на сьогодні, деякі побутові споживачі мають на своїх особових рахунках переплати від однієї копійки до кількох тисяч гривень, на загальну суму 43,4 мільйона гривень», — стверджує Іван Луста.

Географія проживання сумлінних абонентів, які за власним бажанням сплачують не лише поточні нарахування, доволі широка. Живуть вони й у районах-боржниках, які потрапили до антирейтингу платників. Так, у селах Крехаїв, Карпилівка та Данівка Козелецького району 499 домогосподарств сплатили наперед понад 267 тисяч гривень. Похвалитися високим рівнем фінансової дисципліни можуть села Кобижча, Нова Басань та Новий Биків Бобровицького району, де на рахунках 1 576 клієнтів утворилася переплата на загальну суму майже 1,3 мільйона гривень. У Носівському районі, у селах Володькова Дівиця та Макіївка, 609 клієнтів накопичили на своїх рахунках понад 302 тисячі гривень.

ТОВ «Чернігівгаз Збут» дякує кожному абонентові, який вчасно розраховується за отримані послуги й нагадує про можливість взяти участь у Новорічній акції «Вигравай 1000 гривень або теплі подарунки». Для цього потрібно лише сплатити «Рекомендовану суму» в платіжці за листопад та автоматично стати учасником розіграшу призів.

«Чернігівгаз Збут» підготував для своїх клієнтів такі дарунки:

· 10 сертифікатів по 1000 грн на газ;

· 10 термокружок;

· 10 пледів.

Акція триває з 5 до 30 грудня 2020 року. Однак, зауважте, що фінансові установи потребують часу на обробку ваших платежів, тож краще не відкладати оплату на останній момент.

Сплатити за газ ви можете в будь-який зручний спосіб, а широкий арсенал онлайн сервісів допоможе уникнути відвідування людних місць:

· Особистий кабінет на сайті 104.ua (реєстрація тут https://bit.ly/36SQHKA)

· Viber 7104ua (QR-код тутhttps://bit.ly/34WWoI0)

· Telegram 7104ua (https://t.me/ua7104_bot)

· Мобільний додаток 104Mobile (для Android) та 104Mobile Light (для iPhone)

· Система інтернет-платежів Portmone.com

· Сервіс онлайн-платежів iPay.ua

· Ощад 24/7

· Приват24

· Monobank

· Easy Pay.

30-х переможців буде обрано 31.12.2020 за допомогою сервісу random.org. Результати розіграшу будуть опубліковані на нашому офіційному сайті (https://cngaszbut.104.ua/ua/Info-for-consumers) та сторінці у Фейсбук (https://www.facebook.com/cngaszbut.104.ua).

Нагадаємо, що більше п’яти років ТОВ «Чернігівгаз збут» є надійним постачальником природного газу всім категоріям споживачів Чернігівської області. Клієнтами компанії є понад 357,6 тисяч сімей Чернігівщини, понад 1,4 тисяч промислових підприємств та бюджетних організацій, 47 релігійних організації, яким ТОВ «Чернігівгаз Збут» відпускає понад 250 мільйонів метрів кубічних газу на рік


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь