Податкові перевірки: що потрібно знати

Дата: 17.08.2020 15:06
Кількість переглядів: 331

З початку року Головним управлінням ДПС у Чернігівській області проведено 67 документальних перевірок, що менше відповідного періоду минулого року на 55 перевірок (45 відс.).

Зменшення пов’язано з мораторієм на проведення перевірок у зв’язку з запровадженням карантину з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-2019) на період з 18 березня 2020 року до 31 серпня 2020 року.

Проте, в управлінні податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування звертають увагу, що мораторій не поширюється на документальні позапланові перевірки:

-  на звернення платника податків.

- якщо розпочато процедуру реорганізації, припинення юридичної особи (пп. 78.1.7 ст. 78 Податкового кодексу України).

- щодо заявлених сум бюджетного відшкодування з ПДВ та/або з від'ємним значенням з ПДВ більше 100 тис грн (пп. 78.1.8 ст. 78 Податкового кодексу України).

      Аудитори нагадали, що після закінчення дії карантину на території України буде проведено перенесення документальних планових перевірок, які відповідно до плану-графіку проведення планових документальних перевірок мали розпочатися у період з 18 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину та не були розпочаті. Такі перевірки включаються до оновленого плану-графіку, який буде розміщено на офіційному вебсайті ДПС протягом 10 календарних днів з дня завершення дії карантину.

Документальні перевірки, що були розпочаті до 18 березня 2020 року та не були завершені (тимчасово зупинені на період дії карантину), будуть поновлені після завершення дії карантину.

 

Результати проведених перевірок - мовою цифр:

- встановлено заниження грошових зобов’язань суб’єктами господарювання, які порушили вимоги податкового законодавства, на загальну суму 33,2 млн гривень, з цієї суми вже сплачено понад 18 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів;

- зменшено від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток (збитки) на 4,1 млн грн, що упередило несплату податку на прибуток у майбутньому на 0,7 млн гривень;

- зменшено суму ПДВ, заявлену до відшкодування з бюджету на 2,2 млн грн.;

- зменшено від’ємне значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ на 4,6 млн гривень.

Слід зазначити, що після судового оскарження за матеріалами 9-ти планових перевірок підтверджено правомірність заниження грошових зобов’язань на загальну суму 15,2 млн грн. (з яких: податок на додану вартість – 6,1 млн грн, податок на прибуток – 5,1 млн грн, податок на нерухоме майно - 4 млн грн.), з донарахованих грошових зобов’язань надійшло до бюджету 6,6 млн гривень. 

                        Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь