Більше 6 тисяч громадян Чернігівщини задекларували доходи, одержані протягом минулого року

Дата: 05.05.2020 15:24
Кількість переглядів: 337

Cтаном на 01.05.2020 року по Чернігівській області податкові декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік подали 6032 громадянина, які задекларували більше 541 млн грн доходів. Із загальної кількості декларантів 4068 громадян або 67,4 відс. це особи, які обов’язково повинні задекларувати доходи. До сплати в бюджет громадянами самостійно визначено понад 8,9 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,7 млн гривень військового збору.

Решта громадян (1964) подали податкові декларації з метою отримання податкової знижки. За результатами проведених камеральних перевірок декларацій про майновий стан і доходи з бюджету вже повернуто громадянам понад 3,4 млн грн податку на доходи фізичних осіб.

За рівнем задекларованих доходів найбільше декларували мешканці Чернігова (215,7 млн грн), а також Ніжина (43,8 млн грн) та Прилук (38,9 млн грн).

Щодо рівня визначення податкових зобов’язань, то першість також належить Чернігову – до сплати задекларовано понад 3,7 млн грн податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та 0,7 млн грн військового збору.

Звертаємо увагу, що до Податкового кодексу України внесені зміни, якими передбачено, що громадяни та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають право подати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік до 01 липня 2020 року. Останній день подання декларації – 30.06.2020 року. Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях, мають бути сплачені до 01 жовтня 2020 року.

                        Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь