ПРОТОКОЛ № 7 ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ КОМІСІЇ з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 31.03.2020 16:42
Кількість переглядів: 441

                                                                                                                      

                     

                                                                            

ПРОТОКОЛ № 7

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ КОМІСІЇ

з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

        “  26  ”  березня 2020 року                                                          смт. Козелець

 

Головував: В.о. голови райдержадміністрації Заславський Ю.В.             

Присутні:   члени комісії ( за окремим списком)

Запрошені:  ( за окремим списком)

СЛУХАЛИ:

І. Про продовження карантинних заходів по запобіганню можливого поширення на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Заславський Ю.В., Ковалівський М.О., Золотаревська В.Г., Хоменко С.В., Легкобит В.І., Пономаренко С.М., Луговська В.М., Ващенко В.М., Приліпко В.В., Потебня В.П.,  Хоменко В.М., Осташевський Ю.В., Лугіна Н.І., Чемерис М.М..)

 

СЛУХАЛИ: Інформацію в.о. голови районної державної адміністрації Заславського Юрія Вікторовича про додаткові заходи запобігання виникненню надзвичайної ситуації внаслідок можливого поширення на території району гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 

Заслухавши і обговоривши інформацію, комісія вирішила:

1. Продовжити до 24 квітня 2020 р. на усій території району карантин.

2. Забезпечити виконання раніше визначених заходів зі змінами визначеними постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2020 р. № 239.

3. Дозволити торгівлю продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності  з встановленням режиму роботи з розрахунку один відвідувач на 10 кв. метрів площі торгівельного (операційного) залу за умови дотримання дистанції між ними не менш як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок та забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів.

4. Ініціювати питання стосовно забезпечення засобами індивідуального захисту медичних працівників задіяних в лікуванні хворих на короно вірус.

5. Органам місцевого самоврядування:

5.1. Забезпечити організацію виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211, 16 березня 2020 р. № 215 та 25 березня 2020 р. № 239, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів та заходів даного протоколу.

5.2. Забезпечити проведення заходів щодо дотримання правил збирання, передачі та знешкодження медичних відходів (маски, рукавички, флакончики від знезаражувальних засобів, спецодяг та інше).

5.3. Посилити контроль за системами водопостачання, водовідведення в населених пунктах району та проведенням лабораторних досліджень води.

6. Мережам роздробної торгівлі та супермаркетам  забезпечити належне пакування продуктів харчування та безумовне виконання заходів пункту 3 даного протоколу.

7. Підприємствам установам які продовжують роботу в період карантину, при неможливості встановити обмеження щодо кількості людей в приміщенні до мінімуму забезпечити наявність людей не більше 10 чоловік.

8. Козелецькому РВ ДСНС забезпечити оповіщення населення в мiсцях масового перебування людей щодо дотримання карантинних заходів.

9. Козелецькому відділенню поліції Ніжинського ГУНП в Чернігівській області разом з Управлінням Держпродспоживслужби в Козелецькому районі забезпечити контроль за дотриманням на території району вимог постанов Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211, 16 березня 2020 р. № 215 та 25 березня 2020 р. № 239, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів та заходів даного протоколу.

 

ІІ. Про затвердження комплексного плану заходів районних відділів, організацій і підприємств, органів місцевого самоврядування щодо протидії масовим пожежам  лісів, торфовищ і сільгоспугідь у весняно-літній період 2020 року.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Заславський Ю.В., Ковалівський М.О., Золотаревська В.Г., Хоменко С.В., Легкобит В.І., Пономаренко С.М., Луговська В.М., Ващенко В.М., Приліпко В.В., Потебня В.П.,  Хоменко В.М., Осташевський Ю.В., Лугіна Н.І., Чемерис М.М..)

 

Заслухавши і обговоривши інформацію комісія вирішила:

1. Затвердити  Комплексний план заходів районних відділів, організацій і підприємств, органів місцевого самоврядування щодо протидії масовим пожежам  лісів, торфовищ і сільгоспугідь у весняно-літній період 2020 року ( додається).

         2. Районним відділам, організаціям і підприємствам забезпечити своєчасне виконання  заходів, передбачених Комплексним планом заходів районних відділів, організацій і підприємств, органів місцевого самоврядування щодо протидії масовим пожежам  лісів, торфовищ і сільгоспугідь у весняно-літній період 2020 року та повідомити районну державну адміністрацію у встановлені планом терміни.

 

ІІІ. Про стан пожежної та техногенної безпеки в закладах освіти, охорони здоров’я та соціального захисту.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Заславський Ю.В., Ковалівський М.О., Золотаревська В.Г., Хоменко С.В., Легкобит В.І., Пономаренко С.М., Луговська В.М., Ващенко В.М., Приліпко В.В., Потебня В.П.,  Хоменко В.М., Осташевський Ю.В., Лугіна Н.І., Чемерис М.М..)

 

СЛУХАЛИ: Інформацію начальника Козелецького РВ УДСНС України у Чернігівській області Хоменка Сергія Васильовича про стан пожежної та техногенної безпеки в закладах освіти, охорони здоров’я та соціального захисту.

 

Заслухавши і обговоривши інформацію комісія вирішила:

  1. Інформацію Козелецького РВ УДСНС Хоменка С.В. прийняти до відома.
  2. Керівникам загальноосвітніх шкіл, дошкільних навчальних закладів, закладів охорони здоров’я та соціального захисту:

2.1. Виконувати та дотримуватись вимог встановлені НАПБ А.01.001-2014 «Правил пожежної безпеки в Україні» та «Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 15.08.2016 року №974);

2.2. Вжити вичерпних заходів щодо виконання пунктів вказаних в приписах про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки складених за результатами позапланових перевірок даних закладів; 

3. Начальникам відділів освіти:

3.1. Рекомендувати неухильне виконання пунктів вказаних в приписах про усунення порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки складених за результатами позапланових перевірок підвідомчих закладів, згідно встановлених термінів;

3.2. Сприяти керівникам закладів освіти в напрямку покращення протипожежного стану підвідомчих закладів.

 

Перший заступник голови комісії                                      Юрій ЗАСЛАВСЬКИЙ

 

Секретар комісії                                                                             Сергій КОЛОМІЄЦЬ

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь