Шановні мешканці Деснянської ОТГ

Дата: 27.03.2020 15:12
Кількість переглядів: 1037

    Із настанням теплої погоди природні пожежі стають для навколишнього середовища справжнім лихом. Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та становлять небезпеку для життя людей.

    Дуже часто спалення сухої трави переростає у велико-масштабні пожежі. Швидкість поширення вогню під час яких надзвичайно висока, тому локалізувати такі його на відкритих територіях дуже важко. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електро-передач, поблизу лісових масивів. У населених пунктах спалення сухої трави або листя на присадибних ділянках може перерости у неконтрольоване горіння. Це загрожує знищенням будівель і споруд житлового сектору. Крім того, погіршення видимості на автодорогах через дим від таких багать може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.   

    Сукупна дія диму від пожеж на природних територіях на здоров’я людей дуже велика.  У зв’язку з цим Деснянська селищна рада закликає мешканців громади відмовитися від практики спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків. Адже кожен підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

    ПАМ’ЯТАЙТЕ! 

      Перебуваючи на відпочинку за містом, пораючись на городах, присадибних ділянках, прибираючи на прилеглих територіях установ, підприємств та організацій, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

Не кидайте непогашені сірники або цигарки.

Перш ніж розпалити багаття, розчистіть місце під нього від сухої трави у радіусі 1- го метра.

Не залишайте непогашеного вогнища. Залийте його водою.

Не відходьте від нього доти, доки йде дим або пара.

Якщо ви помітили пожежу, що починається, намагайтеся загасити її самі підручними засобами. Іноді досить просто затоптати полум’я.

Якщо пожежа набрала сили і ви не можете погасити її самотужки, терміново зателефонуйте в оперативно – рятувальну службу за номером «101».

Фото без опису

Будьмо  відповідальними  за  збереження  довкілля.

Спільними  зусиллями  збережімо  природу!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь