Навчання онлайн "Школа децентралізації"

Дата: 25.03.2020 11:18
Кількість переглядів: 342

Карантин – це шанс для навчання та підвищення кваліфікації фахівців об’єднаних територіальних громад. Тому Програма «U-LEAD з Європою» запустила навчальний онлайн проєкт - U-LEARN.org.ua, де у вільному доступі наявні 10 навчальних програм.

Вивчити курс і отримати сертифікат можна за такими напрямками: «Вступ до електронного документообігу», «Соціальні послуги в ОТГ: з чого почати», «А як вчините Ви? – Етична дилема», «Основи реформування системи охорони здоров'я з допомогою eHealth», «Цифрові комунікації в громаді» та «Сучасні інструменти для формування спроможної освітньої мережі в громаді».

«Реальність вимагає від експертів змінювати формат роботи з представниками громад. Консультації проводимо в онлайні, тренінги замінюємо на вебінари та відео курси. За основними напрямками Програма «U-LEAD з Європою» розробила інтерактивні курси. Вони враховують практичний досвід впровадження реформ, який громади вже здобули», - зазначила Ірина Кудрик, директорка Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Альона Кулідоброва, активістка ГО «Десна майбутнього» з Деснянської об’єднаної територіальної громади, вирішила вивчити курс «Залучення громадян до процесів прийняття рішень». Вона поділилася враженнями від навчання.

«Онлайн-навчання U-LEARN є простим та доступним для пересічного громадянина, який знаходиться в постійному пошуку знань. Програма курсу зрозуміла, не займає багато часу та ресурсів, тобто все підготовлено так, щоб людині було максимально комфортно сприймати корисну інформацію та отримувати знання», - сказала Альона.
 За її словами корисними для вивчення стали ситуативні завдання та їх вирішення. Дівчина каже, що через зайнятість та брак часу не мала можливості відвідувати тренінги та навчання, а тепер можна вчитися з дому завдяки цій онлайн-платформі.

«Для того, щоб краще розуміти, яка має бути комунікація між владою та мешканцями я пройшла курс "Вступ до залучення громадян до процесів прийняття рішень". Завдяки якому отримала багато корисної інформації, а також приємний бонус — сертифікат. Надалі планую пройти ще не один курс, адже навчатися ніколи не пізно!» - зазначила Альона Кулідоброва.

Всі курси доступні на сайті https://u-learn.org.ua/ Пройти будь-яке онлайн навчання та отримати відповідний сертифікат зможе кожен охочий.

Також, на платформі доступні електронні посібники «Перші кроки для новостворених ОТГ. Методичні рекомендації та зразки документів», «Путівник керівника. Успішна громада: надання якісних послуг громадянам та сприяння сталому розвитку».

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь