Деснянська громада
Чернігівська область, Чернігівський район

Навчання онлайн "Школа децентралізації"

Дата: 25.03.2020 11:18
Кількість переглядів: 372

Карантин – це шанс для навчання та підвищення кваліфікації фахівців об’єднаних територіальних громад. Тому Програма «U-LEAD з Європою» запустила навчальний онлайн проєкт - U-LEARN.org.ua, де у вільному доступі наявні 10 навчальних програм.

Вивчити курс і отримати сертифікат можна за такими напрямками: «Вступ до електронного документообігу», «Соціальні послуги в ОТГ: з чого почати», «А як вчините Ви? – Етична дилема», «Основи реформування системи охорони здоров'я з допомогою eHealth», «Цифрові комунікації в громаді» та «Сучасні інструменти для формування спроможної освітньої мережі в громаді».

«Реальність вимагає від експертів змінювати формат роботи з представниками громад. Консультації проводимо в онлайні, тренінги замінюємо на вебінари та відео курси. За основними напрямками Програма «U-LEAD з Європою» розробила інтерактивні курси. Вони враховують практичний досвід впровадження реформ, який громади вже здобули», - зазначила Ірина Кудрик, директорка Чернігівського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою».

Альона Кулідоброва, активістка ГО «Десна майбутнього» з Деснянської об’єднаної територіальної громади, вирішила вивчити курс «Залучення громадян до процесів прийняття рішень». Вона поділилася враженнями від навчання.

«Онлайн-навчання U-LEARN є простим та доступним для пересічного громадянина, який знаходиться в постійному пошуку знань. Програма курсу зрозуміла, не займає багато часу та ресурсів, тобто все підготовлено так, щоб людині було максимально комфортно сприймати корисну інформацію та отримувати знання», - сказала Альона.
 За її словами корисними для вивчення стали ситуативні завдання та їх вирішення. Дівчина каже, що через зайнятість та брак часу не мала можливості відвідувати тренінги та навчання, а тепер можна вчитися з дому завдяки цій онлайн-платформі.

«Для того, щоб краще розуміти, яка має бути комунікація між владою та мешканцями я пройшла курс "Вступ до залучення громадян до процесів прийняття рішень". Завдяки якому отримала багато корисної інформації, а також приємний бонус — сертифікат. Надалі планую пройти ще не один курс, адже навчатися ніколи не пізно!» - зазначила Альона Кулідоброва.

Всі курси доступні на сайті https://u-learn.org.ua/ Пройти будь-яке онлайн навчання та отримати відповідний сертифікат зможе кожен охочий.

Також, на платформі доступні електронні посібники «Перші кроки для новостворених ОТГ. Методичні рекомендації та зразки документів», «Путівник керівника. Успішна громада: надання якісних послуг громадянам та сприяння сталому розвитку».

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається Вам нове оформлення сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь