Понад 1 млрд гривень податків отримали місцеві бюджети Чернігівщини за два місяці поточного року

Дата: 19.03.2020 12:24
Кількість переглядів: 299

Головне управління ДПС у Чернігівській області інформує, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-лютому 2020 року надійшло 1047,5 млн грн від сплати податків і зборів. Приріст надходжень до відповідного періоду минулого року становить 17,3 відс. (на 154,5 млн гривень).

Найбільшу частку у загальній сумі сплачених податків (57,3 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 600,6 млн грн, з них до обласного бюджету спрямовано 120,1 млн грн, решту – до бюджетів об’єднаних територіальних громад та районів.

Податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість та автомобілі преміум-класу) сплачено ще 14,9 відс. доходів бюджетів територіальних громад (156,3 млн гривень). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 203,1 млн гривень (19,4 відс. загальної суми).

Решта податків і зборів становить 8,4 відс. загальної суми надходжень.  Зокрема, рентної плати за користування природними ресурсами сплачено 44,8 млн грн, акцизного податку від виробництва пального та реалізації підакцизної продукції29 млн грн, податку на прибуток – 4 млн.грн, плати за ліцензії на продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 2,5 млн грн, екологічного податку – 5,4 млн гривень. 

За цей період найбільший вклад у наповнення місцевих бюджетів області забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (22,4 відс. загальної суми або 234,3 млн грн), а також галузі сільського господарства (20 відс. або 209,6 млн грн). Також у значних розмірах сплачено податки промисловими підприємствами (14 відс. або 147,1 млн гривень).

Підприємцями та громадянами-платниками податку на майно сплачено 179,8 млн грн, чим забезпечено 17,2 відс. доходів місцевих бюджетів від сплати податків.

Від суб’єктів господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, надійшло 75,3 млн грн (7,2 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 64,8 млн грн (6,2 відс.), галузі лісового господарства – 41,9 млн грн (4 відс.), будівництва – 16,4 млн грн (1,6 відсотка). 

                        Сектор комунікацій Головного управління ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь