Головне управління Держпродспоживслужби  в Чернігівській області повідомляє

Дата: 23.01.2020 12:38
Кількість переглядів: 282

Головне управління Держпродспоживслужби  в Чернігівській області повідомляє, що згідно результатів дослідження патологічного матеріалу, доставленого до Державного  науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, в одній пробі патологічного матеріалу, відібраного від однієї голови дикого кабана, який був відстріляний в рамках моніторингових досліджень на території мисливського угіддя ТОВ «Лисяча нора» (Ур. «Вербник» обхід №1 Чернігівського району) виявлено ДНК- вірус африканської чуми свиней звіт про результати дослідження №000301 м.п.м./20 від 17.01.2020 р.).

Мисливські угіддя ТОВ «Лисяча нора» знаходиться на території Козелецького  та Чернігівського районів Чернігівської області.

Згідно рішення державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській районній державній адміністрації № 1 від 21.01.2020 р. та Козелецькі й районній державній адміністрації №2 від 22.01.2020 р. було прийнято рішення визначити зонами нагляду такі населенні пункти Козелецького району: Лебедівка, Максим, Соколівка, Вовчок, Надинівка,  Копачів, Красилівка, Підлісне.

Заходи, які будуть проводитися в зоні нагляду:

  • збори громадян у населених пунктах із проведенням роз’яснювальної роботи, щодо вжиття заходів для профілактики чи у разі підозри виникнення АЧС;

  • облік свинопоголів’я в господарствах усіх форм власності;

  • знищення бродячих котів та собак гуманними методами, а також проведення дератизації власниками господарств усіх форм власності;

  • зобов’язати  власників тварин, інформувати державну службу ветмедицини району про кожен випадок захворювання чи загибелі тварин.

   Забороняється переміщення із населених пунктів, що знаходяться в зоні нагляду Козелецького району живих свиней ( в тому числі поросят) та продуктів з них з будь-якою метою ( в тому числі для реалізації на ринках).

    Свиногосподарствам, які знаходяться на території Козелецького району дотримуватися «закритого режиму роботи» відповідно до  п.5 розділу ІІ Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 року №111.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь