Легальна праця – запорука майбутньої пенсії

Дата: 18.11.2019 09:52
Кількість переглядів: 233

Одержуючи заробітню плату в «конверті», працездатні особи позбавляють себе гідної пенсії у майбутньому. На цьому наголошують у Головному управлінні ДПС у Чернігівській області.

Більшість роботодавців області працюють в законодавчому полі, але є й такі, що надають перевагу виплаті «тіньових» зарплат, мінімізують сплату єдиного внеску, тим самим позбавляють своїх працівників можливості отримати належне пенсійне забезпечення у майбутньому. Неофіційні трудові відносини, відсутність оплати лікарняного та відпустки, несплата внесків до Пенсійного фонду – все це неповний перелік порушень трудового законодавства роботодавцями, які нехтують своїми обов’язками та позбавляють своїх працівників права на соціальний захист.

Справа в тому, що тільки при офіційно оформленій заробітній платі, яка буде не менше законодавчо встановленого мінімального розміру (до відома:  мінімальний розмір заробітної плати  у 2019 році становить 4173 грн) та сплаті роботодавцем мінімального страхового внеску, обчисленого з заробітної плати, працівнику буде зараховано стаж за цілий місяць. При погоджені  робітника на  половину  мінімальної заробітної плати, відповідно зменшується і його стаж  - також на половину.

Питання легалізації праці залишається серед пріоритетних напрямків роботи податкових органів області.

Так, з початку року зареєстровано 5069 фізичних осіб – підприємців. За той же період до органів ДПС області від 21965 роботодавців подано повідомлень про прийняття 72922 працівників на роботу.

Виплата заробітної плати за «тіньовими» схемами перешкоджає проведенню соціальних реформ та негативно впливає на добробут кожного громадянина.

Лише офіційне працевлаштування та належний рівень заробітної плати, з якої сплачено внески, забезпечить гідну пенсію в майбутньому!

Фото без опису

 

                Сектор комунікацій ГУ ДПС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь