Платниками Чернігівщини сплачено майже 1,5 мільярда гривень єдиного внеску

Дата: 15.05.2019 09:50
Кількість переглядів: 364

За січень - квітень поточного року від платників податків Чернігівської області надійшло майже 1,5 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 260 млн грн більше за розмір надходжень єдиного внеску за відповідний період минулого року, або на 21,3 відсотки.

Від юридичних осіб надійшло близько 1,3 млрд грн, або 87,4 відс. від загальної суми надходжень. Фізичні особи - підприємці сплатили 186,3 млн грн (12,6 відс.). Найбільшу питому вагу надходжень єдиного внеску забезпечують платники, зареєстровані на території обслуговування Чернігівського, Прилуцького та Ніжинського управлінь ГУ ДФС у Чернігівській області.

У квітні 2019 року платниками податків сплачено 408,5 млн грн ЄСВ, що на 21 відс. або 70,5 млн грн більше, ніж у квітні минулого року.

В управлінні податків і зборів з фізичних осіб зазначають, що на сьогодні розмір мінімальної заробітної плати становить 4173 грн, при цьому розмір мінімального страхового внеску становить 918,06 грн (4173 грн х 22 відс.). Отже, мінімальна сума єдиного внеску у розрахунку на квартал у 2019 році становить 2754,18 грн (918,06 грн х 3 міс.).

Фахівці звертають увагу, що з 1 січня 2017 року всі фізичні особи - підприємці мають сплачувати єдиний внесок за себе на рівні мінімального страхового внеску щоквартально за виключенням пільгової категорії підприємців, які отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

 

              Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь