Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області: ПІДСУМКИ І ПЛАНИ

Дата: 06.02.2019 15:11
Кількість переглядів: 386

2018 рік

ЦИТАТА   «За 2018 рік органами пенсійного Фонду області забезпечено стабільне фінансування та своєчасну виплату пенсій 336,4 тис. громадян в Чернігівській області»

ЦИФРА

«Середній розмір пенсії в області станом 01.01.2019 склав 2363 грн., що на 175 грн. більше ніж на початок минулого року та на 58% перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність (1497 грн.)»

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрій ЮРЧЕНКО.

- Вважаю, що головний здобуток органів Пенсійного фонду полягає в тому, що упродовж 2018 року було забезпечено в повному обсязі, своєчасно та без затримок виплату пенсій 336,4 тис. громадянам нашого регіону. Сьогодні, в час, коли економіка країни працює в умовах збройного конфлікту, виплату всіх належних пенсій без затримок вважаю справжнім досягненням. Думаю, це розуміють всі розсудливі люди. Більше того, протягом минулого року відбулося ініційоване Президентом та Урядом України неодноразове перерахування пенсій для військових пенсіонерів, працюючих пенсіонерів та непрацездатних осіб. Лише за період  з 1 грудня минулого року, фахівцями було перераховано 280,8 тис. пенсій або понад 83% від загальної кількості отримувачів пенсій. І хоча пенсія у багатьох збільшилася не набагато, але отримали ії тисячі пенсіонерів.

Щодо планів на майбутнє, то в цьому році продовжиться перерахунок та збільшення розміру пенсій. Так з 1 січня вже відбулося підвищення пенсій непрацюючим жителям області, які досягли віку 65 років та мають великий страховий стаж, а також колишнім військовослужбовцям та всім іншим пенсіонерам силових структур. З 1 березня відбудеться індексація пенсій понад 228 тис. пенсіонерів області . З 1 квітня будуть перераховані пенсії для працюючих пенсіонерів. З 1 липня та 1 грудня зросте прожитковий мінімум для непрацездатних осіб і відповідно будуть перераховані пенсії та надбавки до них.

Головне завдання пенсійної реформи на сучасному етапі – відновити справедливість у пенсійній системі та осучаснити пенсії, призначені у попередні роки.

Обов’язкові платежі до Пенсійного фонду

Надходження коштів, контроль за сплатою яких здійснюється органами Пенсійного фонду України, за звітний період склали 74,0 млн грн, або 101,6 % від плану. За минулий рік надійшло 3 млрд 600,2 млн грн надходжень частини єдиного внеску, розподіленого на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. До попереднього року надходження становлять 128,6%. Спільними зусиллями Пенсійного фонду з іншими державними службами погашено заборгованість з обов'язкових платежів до Фонду на суму 4,9 млн.грн., єдиного внеску — 17,2 млн.грн., що дало можливість зарахувати страховий стаж 1417 особам.

 

Підвищення пенсій в 2018 році

З 1 січня проведений перерахунок пенсій 19,2 тис. чол., які звільнені з військової служби, колишнім працівникам міліції та деяким іншим особам.

З 1 березня перераховані пенсії 114 працівникам льотного складу цивільної авіації.

З 1 квітня проведено перерахунок пенсій 77,3 тис. працюючих пенсіонерів без їх додаткового звернення.

З 1 липня перераховано 20,9 тис. пенсій у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб до 1435 грн.

З 1 грудня перераховано 280,8 тис. пенсій або понад 83% від загальної кількості отримувачів пенсій у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб до 1497 грн.

У результаті проведених перерахунків середній розмір пенсії в області станом на 1 січня 2019 склав 2363 грн., що на 175 грн. більше ніж на початок минулого року та на 58% перевищує прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність (1497 грн.).

 

Послуги

Протягом 2018 року спеціалістами управлінь Пенсійного фонду області на віддалених робочих місцях надано 4,5 тис. послуг, в т.ч. надано консультативну допомогу - 2414 громадянам, видано 739 довідок, пенсійних посвідчень та інших документів, опрацьовано документи щодо перевірки права на пенсію 79 майбутніх пенсіонерів, надано інших послуг 1310 громадянам.

На особливому контролі перебуває питання пенсійного забезпечення сімей загиблих осіб, які загинули в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) та учасників ООС. На 258 утриманців призначені пенсії у разі втрати годувальника, 197 учасникам ООС призначені пенсії по інвалідності. 

Забезпечується своєчасний розгляд звернень щодо переведення пенсійних справ і взяття на облік внутрішньо переміщених осіб. В області отримують пенсії 2,6 тис. внутрішньо переміщених осіб.

За минулий рік було розширено мережу пунктів надання послуг. Організовано 53 точки доступу для надання послуг, з них 30 – поза межами територіальних управлінь, з яких 19 віддалених робочих місць обладнано в ОТГ та 12 віддалених робочих місць обладнано в ЦНАПах, приміщеннях банку, університетах, підприємствах, сільських та селищних радах.

 

Нові електронні послуги пенсійного Фонду

https://portal.pfu.gov.ua

Пенсійний фонд впроваджує нові електронні сервіси, які мають на меті спростити громадянам отримання інформації від органів Фонду. Кількість користувачів Веб-порталу в порівнянні з 2017 роком збільшилася на 73 % і складає понад 29,6 тис. чоловік.

Особистий кабінет та  кабінет страхувальника (роботодавця). Зареєструвавшись на Веб-порталі Пенсійного фонду України застраховані особи та пенсіонери можуть постійно контролювати свого роботодавця, перевіряти розмір офіційної заробітної плати, наявність позначки про пільговий стаж, період загального страхового стажу, призначення і перерахунок пенсій, а також подати заяву на призначення пенсії, отримати в режимі он-лайн довідки з підтвердженням (QR-кодом). Роботодавці мають можливість одержати інформацію про стаж для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарняні).

Запровадження сервісу СМС-інформування для застрахованих осіб та пенсіонерів

Зареєструвавшись в особистому кабінеті та підключив відповідну послугу можна оперативно дізнатися про нарахування/перерахунок пенсій, сплату страхових внесків, страхового стажу. Крім цього, Веб-сайт головного управління Пенсійного фонду України, сторінка управління    мережі Facebook є важливим джерелом донесення до жителів краю актуальних повідомлень щодо пенсійного забезпе­чення.

Електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) – одна з важливих новацій Пенсійного фонду України. Починаючи з 2018 року  всі категорії пенсіонерів можуть безкоштовно  оформити головний документ, який підтверджує статус пенсіонера, у вигляді звичайної пластикової платіжної банківської  картки. За допомогою ЕПП  можна як отримувати пенсійні виплати, так і здійснювати фінансові розрахунки в торговельних мережах, оплачувати комунальні послуги тощо.

 

2019  рік

 

Основні завдання головного управління Пенсійного фонду в Чернігівській області в 2019 році: своєчасне призначення, перерахунок та здійснення пенсійних виплат; зміцнення фінансової стабільності пенсійної системи, мобілізація надходження коштів до бюджету Пенсійного фонду України.

 

Підвищення пенсій

За ініціативою Президента України та Уряду передбачається подальше підвищення пенсій у 2019 році.

З 1 січня. Перерахунок пенсій непрацюючим особам, які досягли віку 65 років за наявності страхового стажу у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років.

З 1 січня. Збільшення пенсійних виплат пенсіонерам силових структур.

З 1 березня.  Індексація пенсій на коефіцієнт, що відповідає 50% показника зростання  споживчих цін за попередній рік та 50 % показника зростання середньої зарплати в Україні, з якої сплачено страхові внески, за три попередні календарні роки.  .

З 1  березня. Перерахунок пенсій працівникам льотного складу цивільної авіації.

З 1 квітня. Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам без додаткового звернення особи. 

1 липня. Перерахунок пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб до 1564 грн.

З 1 грудня. Перерахунок пенсій у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб до 1638 грн.

Реорганізація органів Фонду

Планується реорганізувати територіальні органи Фонду області шляхом приєднання об’єднаних управлінь до головного управління. При цьому передбачається покращення якості надання послуг.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь