Страховими експертами Фонду виявлено понад  30 тис. порушень законодавства про охорону праці

Дата: 12.09.2018 16:31
Кількість переглядів: 422

Відповідно до даних І півріччя 2018 року страховими експертами з охорони праці Фонду соціального страхування України у ході проведення перевірок виявлено 31 374 порушення законодавства про охорону праці. За даними фактами внесено 4 450 подань роботодавцям і 10 подань до органів Державної служби України щодо застосування адміністративних стягнень або притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили порушення.

Загалом у звітному періоді перевірки, спрямовані на запобігання нещасним випадкам і усуненню загрози здоров’ю працівників, було проведено на 4 461 підприємстві.

«Перевірки це інструмент, який дозволяє покращувати стан профілактичної роботи по створенню здорових та безпечних умов праці. Але їх мета не виявити якомога більше порушень, а налагодити співпрацю страхових експертів Фонду, роботодавців і самих працівників. Виправити ті недоліки, які є на виробництві, збільшити обережність і уважність робітників, адже 64,8% нещасних випадків, які стаються в Україні – це результат прогалин в організації робочого процесу», – зазначив начальник управління профілактики страхових випадків виконавчої дирекції ФССУ Сергій Таровик.

Зокрема, у розрізі організаційних причин через невиконання вимог інструкцій з охорони праці і посадових обов’язків сталось 34,5% і 8,3% нещасних випадків відповідно. Через порушення правил безпеки руху (польотів) – 8,3%, порушення технологічного процесу – 2,7%, порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання – 1,7% і під час експлуатації транспортних засобів – 1,7%. 1,2% нещасних випадків стались через незастосування працівниками засобів індивідуального захисту попри те, що вони були в наявності.

Крім того, упродовж шести місяців цього року страховими експертами з охорони праці складено 199 протоколів про адміністративні правопорушення за несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок на виробництві.

З метою профілактики виробничого травматизму і профзахворювань службою страхових експертів ФССУ проведено понад 3 000 семінарів, нарад і круглих столів, надано більше 13 000 консультацій з питань охорони праці та страхування від нещасних випадків.

Нагадаємо, у І півріччі 2018 року порівняно з тим же періодом минулого року кількість нещасних випадків зменшилась на 4,2%, рівень професійних захворювань зменшився на 15,5%.

Прес – служба Фонду соціального страхування України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь