Святкування з нагоди заснування селища Десна та Деснянської селищної ради.

Дата: 09.11.2016 15:44
Кількість переглядів: 1024

Фото без опису  

5 листопада 2016 року в смт. Десна відбулося Святкування з нагоди заснування селища Десна та

 Деснянської селищної ради.

    Села, як і люди, мають свої біографії. У кожного вона своя-неповторна.  

 Десна -  військове містечко – наймолодший і, незважаючи на це, другий за розміром (після Козельця) населений пункт Козелецького району, Чернігівської області. .  Дивізія дислокувалася в м. Біла Церква, а з 1 листопада 1959 року переведена в село Виповзів, внаслідок чого побудоване селище Десна.  Та на базі 5-ї гвардійської Звенигородської орденів бойового червоного прапору та ордена Олександра Суворова ІІ ступеня повітряно-десантної дивізії сформовано 169 Навчальний Центр.

  З розвитком військового містечка в 1960-1970-ті роки та зростання кількості населення виникли питання місцевого значення, пов’язані з громадянськими актами, що віднесені до ведення місцевого самоврядування, сформувалася територіальна громада. Тому рішенням Чернігівського облвиконкому від 20 червня 1976 року, № 342 було утворено Деснянську селищну раду.

  Сьогодні у смт. Десна функціонують заклади соціальної сфери, які у повній мірі забезпечують потреби мешканців селища.

   Цього дня на свято зібралося чимало мешканців та гостей Десни.

Спочатку з привітальним словом виступив Голова Деснянської селищної ради Осташевський Юрій Валентинович: «Сьогодні ми відзначаємо День народження нашого селища, яке є святом усіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди. Ми маємо свої традиції, можемо пишатися своєю історією та сьогоденням.

Нам випала велика честь жити в селищі Десна, яке  завжди славилося працьовитими, щирими, талановитими людьми: військовослужбовцями, вчителями, медичними працівниками, слюсарями, сантехніками.

Усі досягнення, якими багате селище, складаються із щоденної праці, знань і талантів його мешканців. У цей день кожен відчуває себе частиною великої родини. Ми маємо об’єднатися у любові до нашої малої Батьківщини, працювати і жити для її добра, допомагати тим, хто цього потребує.

Разом ми єдина і велика сім’я , яка прагне створити зручні і комфортні умови для життя. Майбутнє процвітання селища залежить від нашого бажання зробити його красивим і благополучним. Дякую всім, хто небайдужий до долі нашого селища, дякую представникам старшого покоління, мудрим наставникам, дякую тим, хто пройшов пекло війни на сході нашої країни, але не зломився, не втратив віри, а демонструє приклад відданого служіння Батьківщині. Від щирого серця вітаю молоде покоління, яке буде визначати  долю нашого селища в майбутньому.

Нехай же зростає та процвітає наше селище. Нехай щастя, любов і достаток живуть на кожній його вулиці, у кожному домі, в кожній родині, об’єднуючи всіх нас у згуртовану і небайдужу громаду!»

   Під час свята мешканців Десни було нагороджено цінними подарунками в  номінації:  «Подружні пари, які прожили в мирі, любові та злагоді 25  років” .

  Також привітали подарунками працівників дошкільних навчальних закладів, закладів освіти,  поштового відділення зв’язку, Остерської КЕЧ району, будинку управління №1 Остерської КЕЧ району, медпрацівників Збройних Сил України  9-го військового шпиталю та амбулаторії загальної практики сімейної медицини,  працівників Остерського військового лісгоспу, підприємців.

  Зі святом деснянську громаду привітав  заступник начальника 169  навчального центру  з гуманітарних питань полковник Оленчук В.Б.

  Свої музичні вітання присутнім дарували танцювальні колективи «Імпульс», художній керівник Юлія Джуджук та «Юність», художній керівник Лариса Назаренко. Соліст Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗСУ Максим Потебня, студент музичної консерваторії м. Епіналь Україна – Франція Богдан Потебня, аматорський колектив «Морівчанка», керівник Валентина Дяченко. Ансамбль народних інструментів Деснянської музичної школи, керівник Ірина Мацко , тріо «Сюрприз», керівник Світлана Редковець, секстет гітаристів Деснянської музичної школи, керівник Борис Назаренко, учні деснянської гімназії та загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

  Свято вдалося на славу. Отож, усі мешканці Десни будуть з нетерпінням чекати наступного Дня селища.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь