ЕКСПРЕС-ІНФОРМАЦІЯ

Дата: 16.01.2018 15:08
Кількість переглядів: 499

                                                                                ЕКСПРЕС-ІНФОРМАЦІЯ

Козелецький РВ Управління ДСНС України у Чернігівській області повідомляє, що протягом 2017 року на території Козелецького району було зареєстровано 192 пожеж, що на 11 % більше, ніж в 2016 році. Економічні втрати від пожеж склали 2256,2 тис. гри.

У 2017 році основними причинами виникнення пожеж були: необережне поводження з вогнем - 131 пожежа, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок - 25 пожеж, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей, теплогенеруючих агрегатів та установок - 25 пожеж. З причини підпалів сталося 6 пожеж.

Внаслідок зростання трагічних випадків на територіях сіл Короп'є, Скрипчин, Горбачі та Чемер вогонь забрав життя 4 осіб.

20 січня о 16 год 04 хв. до Служби порятунку "101" у Козелецькому районі надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних будинків у селі Горбачі.

За викликом прибуло відділення 5-ї ДГІРЧ смт Козелець. На час прибуття підрозділу в будинку спостерігалося велике задимлення. Під час проведення заходів щодо зменшення ризику розповсюдження вогню, в одній з кімнат будинку на ліжку командиром відділення було виявлено тіло власниці без ознак життя. За попередніми даними, причиною загорання стало необережне поводження з вогнем господаркою помешкання.

26 червня о 07:46 до Служби порятунку "101" у Козелецькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у селі Чемер. За викликом до місця події оперативно прибуло відділення 5-ої Державної пожежно-рятувальної частини. Вогнеборці о 08:12 пожежу локалізували, а о 08:14 остаточно ліквідували. В ході гасіння в одній з кімнат будинку біля ліжка рятувальники виявили тіло 73-річного власника помешкання без ознак життя. За попередніми даними, причиною трагедії послужила необережність загиблого під час паління.

18 серпня о 05:40 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в селі Короп'є. За викликом до місця пригоди прибуло відділення 7-го професійного пожежного посту у складі 3 чоловіки особового складу та 1 одиниця спеціальної техніки. На момент прибуття рятувальників вогнем був охоплений житловий будинок та поруч розташована господарча будівля. Рятувальники о 06:10 локалізували пожежу, а о 07:30 остаточно її ліквідували. В ході гасіння в одній з кімнат помешкання вогнеборці виявили тіло 36-річного сина господаря помешкання без ознак життя. Ймовірною причиною трагедії послужило коротке замкнення електромережі.

29 вересня 2017 року у селі Скрипчин виникла пожежа в житловому будинку. Під час локалізації пожежі в одній із кімнат будинку було виявлено тіло 44 річного чоловіка.

Отже, Козелецький РВ Управління ДСРІС України у Чернігівській області звертається до всіх мешканців району: дотримуйтесь правил безпечної поведінки, будьте пильними, не випробовуйте долю. Не лягайте у ліжко з непогашеним недопалком, особливо перебуваючи у нетверезому стані, не залишайте без нагляду електропобутові прилади, слідкуйте за поведінкою дітейта не залишайте їх на самоті. Дбайте про власну безпеку та безпеку оточуючих.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь