ПРАВО НА РЕАБІЛІТАЦІЙНЕ ЛІКУВАННЯ ЗА КОШТИ ФОНДУ МАЄ КОЖЕН ПРАЦЕВЛАШТОВАНИЙ УКРАЇНЕЦЬ

Дата: 13.02.2018 15:05
Кількість переглядів: 572

ПРАВО НА РЕАБІЛІТАЦІЙНЕ ЛІКУВАННЯ ЗА КОШТИ ФОНДУ

МАЄ КОЖЕН ПРАЦЕВЛАШТОВАНИЙ УКРАЇНЕЦЬ

 

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування України повідомляє, що медична реабілітація після перенесених захворювань і травм у санаторно-курортних закладах здійснюється за рахунок коштів Фонду, який покриває 100% витрат на проходження відновлювального лікування.

 Фонд фінансує медичну реабілітацію за профілями: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушенні перебігу вагітності, інша (соматична) реабілітація (після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах).

Правом на відновлення здоров’я за рахунок коштів Фонду може скористатись кожна застрахована особа (яка сплачує та/або за яку сплачується ЄСВ) у разі настання страхового випадку в період роботи. Підтвердженням потреби подальшого лікування у реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу є висновок лікарсько-консультативної комісії.

Аби особа отримала відновлювальне лікування, медичний заклад має поінформувати робочий орган Фонду про страховий випадок пацієнта, що має покази для проходження реабілітації.

«Реабілітація стосується людей, що часто не мають фізичної можливості ані збирати довідки, ані йти до Фонду за путівкою. Тому при розробці нового механізму надання реабілітаційного лікування ми керувались принципом зробити порядок максимально прозорим і зручним для людини, – зазначає голова правління Фонду соціального страхування України Володимир Саєнко. – Тепер не потрібно не лише збирати жодних довідок, але й ходити по кабінетах – щойно лікувальний заклад повідомляє Фонд про особу, яка потребує реабілітації, для пацієнта процес автоматизується: працівник ФССУ приходить в стаціонар до хворого, від якого необхідно лише пред’явити паспорт і ідентифікаційний код, усю іншу інформацію Фонд самостійно дізнається в електронному реєстрі – без участі застрахованої особи».  

Застрахована особа має право вільного вибору реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу відповідно до показань. Тривалість відновлювального лікування залежить від медичних показань та може становити до 24 днів.

Станом на 12 лютого поточного року на реабілітаційне лікування за новою процедурою направили 1200 осіб.

Нагадаємо, відповідно до рішень правління ФССУ, з 01 січня 2018 року механізм замовлення та розподілення путівок на відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду замінило адресне забезпечення медичною реабілітацією, яке передбачає укладення тристороннього договору – між Фондом, санаторієм і хворим, та має на меті покращити ефективність надання послуг і збільшити кількість осіб, які матимуть можливість відновити здоров’я на базі санаторіїв.

Варто зазначити, що станом на 9 лютого, в санаторно-курортні заклади України за різними профілями на відновлювальне лікування направлено 31 застраховану особу Чернігівщини.


                                           

ФОНД ВИПЛАТИВ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ

ОСОБАМ БІЛЬШЕ 1,6 МЛРД ГРИВЕНЬ

 

За повідомленням прес - служби Фонду соціального страхування України (далі - Фонд) сума страхових виплат, які протягом 2017 року здійснив Фонд внутрішньо переміщеним особам, склала 1 млрд 618 млн гривень.

Половину цієї суми (759,38 млн грн) було виплачено особам, які виїхали із зони проведення АТО в інші регіони України. Ця категорія отримувачів нараховує 22 391 особу.

Другу половину суми (858,7 млн грн) виплачено особам, що залишили зону проведення АТО, але здійснили переміщення у межах Донецької та Луганської областей. Ця група потерпілих нараховує 21 670 осіб.

Директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков повідомив, що у зазначену суму входять щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їх сімей, одноразова допомога потерпілим, медична та соціальна допомога.

Нагадаємо, що виплати здійснюються відповідно до постанови правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 11.12.2014 № 20 «Про затвердження Порядку надання страхових виплат, фінансування витрат на медичну та соціальну допомогу, передбачених загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, для осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення антитерористичної операції».

Варто зазначити, що станом на 1 січня 2018 року відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області (далі - відділення), здійснювали страхові виплати 3380 потерпілим на виробництві та членам їх сімей, в тому числі:

- 3 204 - потерпілі в разі часткової чи повної втрати працездатності та 176 осіб, які втратили годувальника;

- з них: 300 - потерпілі та утриманці, які тимчасово переселились з Донецької та Луганської областей.

За 2017 рік застрахованим особам та членам їх сімей відділеннями виплачено - 53,2 млн грн, в тому числі - 10,1 млн грн потерпілим -переселенцям. В порівнянні з цим же періодом 2016 року, розмір виплачених страхових сум  збільшився на 7,5 млн грн, або на 16,4 %.

На сьогодні, починаючи з серпня 2014 року, до відділень звернулось із заявами про продовження страхових виплат 538 тимчасово - переміщених осіб, в тому числі - 268 осіб з Донецької та - 270 з Луганської областей.

На даний час здійснюється виплата щомісячних страхових сум 300 особам, в тому числі 137 - з Донецької та 163 з Луганської областей.

Всі потерпілі - переселенці так само і як потерпілі, які постійно обліковуються в відділеннях, своєчасно отримують страхові виплати.

 

                                               Прес - служба виконавчої дирекції Фонду

соціального страхування України

 в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь