Про проведення Всесвітнього фестивалю молоді і студентів

Дата: 23.06.2017 12:03
Кількість переглядів: 635

МІНІСТЕРСТВО МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ
Мінмолодьспорт

вул. Еспланадна, 42, м. Київ, 01601, тел.: (044) 289-03-66, 289-12-64, факс: 289-12-94
е-таі1:согге5ропгі@тзіті5.§ОУ.иа, Код ЄДРПОУ 38649881

 

 

                                                                                                 Обласні, Київська міська

                                                                                                  державні адміністрації

Про проведення Російською Федерацією
Всесвітнього фестивалю молоді і студентів

14-22 жовтня 2017 року Російська Федерація проводитиме Всесвітній фестиваль молоді і студентів, у програмі якого заплановано відвідування іноземними делегатами тимчасово окупованої внаслідок збройної агресії Російської Федерації території України - м. Севастополя (Україна) та м. Сімферополя (Автономна Республіка Крим, Україна).

Станом на сьогодні ведеться активна інформаційно-психологічна пропаганда зазначеного заходу. Наприклад, в офіційних повідомленнях організаторів фестивалю міста Сімферополь і Севастополь зазначаються як частини регіонів Російської Федерації. За даними засобів масової інформації, до участі у заході також запрошено представників так званих "ДНР" і "ЛНР". Запланований у рамках фестивалю перетин кордону анексованої Російською Федерацією частини території України є грубим порушенням державного суверенітету України, законодавства України, загальновизнаних норм міжнародного права, у тому числі Статуту ООН, Резолюцій Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" А/Res/68/262 від 27 березня 2014 року та "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь" А/Res/71/205 від 19 грудня 2016 року, Бакинської Декларації та Резолюцій Парламентської Асамблеї ОБСЄ, а також інших багатосторонніх міжнародних договорів, сторонами яких є Україна та Російська Федерація.

Окрім цього, згідно зі ст. 10 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" в’їзд громадян України на тимчасово окуповану територію України і виїзд з неї допускаються через контрольні пункти в’їзду-виїзду (спеціально виділену територію на автомобільному шляху, залізничній станції з комплексом відповідних будівель, споруд і технічних засобів, де здійснюються прикордонний, митний та інші види державного контролю і пропуск осіб).

Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї тягне за собою відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення та Кримінальним кодексом України.

Ураховуючи зазначене, просимо вас інформувати представників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадськості вашого регіону щодо недопущення участі у Всесвітньому фестивалі молоді і студентів на території країни-агресора, організатори якого грубо ігнорують державний суверенітет України, загальновизнані норми міжнародного права і законодавства України, а також про відповідальність, передбачену за їх порушення.

Карчевич М.В. 289 51 91


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь