«Війна, якої немає!»

Дата: 27.10.2017 11:28
Кількість переглядів: 734

23 жовтня 2017 року 80 учнів 10-11 класів Деснянської ОТГ взяли участь в обласній патріотично-виховній програмі «Війна, якої немає!».
Разом із Ксенією Данилівною Лоскот, мамою Героя України Євгена Лоскота, та головою Деснянського відокремленого підрозділу ГО «Єдина родина Чернігівщини» Козелецького району Оленою Музикою діти відвідали виставку «Блокпост пам’яті», зустрілися з головою ГО «Єдина родина Чернігівщини» Миколою Шанським. 
Екскурсію провели учні Деснянського навчально-виховного комплексу «Гімназія-загальноосвітня школа І ступеня», діти учасників бойових дій на Сході України, Ігор Косяк, Юля Карпенко та Аня Воробей.
«Війна, якої немає» три роки тому постукала у двері кожної деснянської родини. Ми проводжали своїх батьків і синів, чоловіків і братів, сусідів і друзів.
Ми тримали глибоко в серці свої хвилювання і почуття, не стримували сліз під час перегляду новин. Плакали від щастя, коли нарешті, після триденної тиші, наші рідні виходили на зв'язок. В наших домівках було тихо, а діти Десни раптово стали дорослими. Звичною стала фраза: «Мій тато в АТО».
Ми збирали продукти і теплі речі, плели маскувальні сітки, виготовляли обереги і писали листи. Ми вірили, що наші молитви захистять рідних від ворожої кулі.
Кожен із нас пам’ятає довгі години очікування на плацу навчального центру. Однією великою родиною ми зустрічали своїх захисників, а по всій Десні лунало: «Ідуть.. Наші їдуть! Повертаються..».
І вони повертались. Неголені, просякнуті війною і болем від втрат, зі сльозами на очах обіймали своїх синів і дочок, батьків і друзів. 
А у снах до них приходила Війна. І бойові побратими, які вже ніколи не повернуться додому.
Діти Деснянського гарнізону привезли на Красну площу Чернігова свій «Блокпост пам’яті». У ящику із-під снарядів - портрети тих, кому ми завдячуємо своїм мирним життям, прапор України - подарунок бійців 41-го батальйону територіальної оборони і пам’ять дітей Десни. Участь у флеш-мобі взяла донька загиблого Героя Романа Музики – Вероніка, учениця 3-А класу Деснянського навчально-виховного комплексу «Гімназія-загальноосвітня школа І ступеня». 
І «проросли» червоні маки на блокпосту, як символ вічної пам'яті. Україна пам'ятає. Україна переможе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь